Британският престолонаследник принц Чарлз се появи на традиционните конни надбягвания

...
Британският престолонаследник принц Чарлз се появи на традиционните конни надбягвания
Коментари Харесай

Принц Чарлз се появи с монограм на Борис III

Британският престолонаследник принц Чарлз се появи на обичайните конни надбягвания " Royal Ascot " с украшение с историческа стойност за България.

На вратовръзката си той бе закачил бижу с монограма на българския цар Борис III, означи профилираното издание „ The Court Jeweller “. От редакцията акцентират, че не за първи път наследникът на английската корона носи монограма на българския монарх. Принцът на Уелс се появи с него и на откриването на елитното събитие през 2017 година

Връзки
Българското царско и английското кралско семейство имат дълбоки връзки, които историята помни. Възможно е бижуто да е харизано на представител на династията Уиндзор при гостуването на Борис III в шотландския палат Балморал през 1936 година
`Принц

В имението българският монарх се среща с тогавашния крал на Англия Джордж V и неговия наследник - бъдещия Джордж VI, дядо на принц Чарлз. По време на визитата Борис III засажда дърво в парка на кралското имение. И до през днешния ден там стои бронзова табела, напомняща за събитието.

Известни са обаче още няколко срещи на Борис III с английския монарх.
Събитие
„ Телеграф “ се свърза с господин Явор Кирилов от царския пресцентър към „ Врана “ за детайлности. „ Нямаме информация по кое време тъкмо и на кого от членовете на английското кралско семейство е подарен този монограм. Най-вероятно е даден на бъдещия крал Джордж VI, който е дядо на принц Чарлз. Заинтересовани сме да проучим точната дата на събитието и в случай че успеем да я изясним, ще представим незабавно информацията на медиите “, увери господин Кирилов.

Конните надбягвания в Аскот са едно от най-големите всемирски събития в Обединеното кралство, на което се събира каймакът на английското общество. Надбягванията датират от 1711 година, когато кралица Анна основава хиподрума Аскот в Бъркшир, Южна Англия. За петте дни на провеждането си надбягванията събират към 300 хиляди гости.
Забъркаха английския престолонаследник в скандал за милиони евро
Името на първия в линията за заместничество на английския престол бе забъркано в скандал след изказвания, че е приел милиони евро в брой от катарски шейх за своята благотворителна активност, заяви в. „ Гардиън “.

Според отчетите в интервала сред 2011 и 2015 година принц Чарлз е приел общо 3 млн. евро от шейх Хамад бин Джасим бин Джабер ал Тани, някогашен министър председател на Катар. При това парите са били излъчени в брой – разпределени в куфари, чанти и даже хартиени торби на кралския магазин за първокласни хранителни артикули Fortnum&Mason.

Шейхът персонално е връчил 1 милион евро в брой на Чарлз по време на частна среща в Кларънс Хаус през 2015 година, разкриха медиите.
Принцът незабавно ги е предал на своите сътрудници за задачите на благотворителната организация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР