Британският премиер Тереза Мей каза, че ще моли Европейския съюз

...
Британският премиер Тереза Мей каза, че ще моли Европейския съюз
Коментари Харесай

В Лондон: Без изненада! Мей поиска ново отлагане на Брекзит

Британският министър председател Тереза Мей сподели, че ще моли Европейския съюз за ново продължение на преговорния интервал за Брекзит и ще стартира междупартийни договаряния с водача на лейбъристката съпротива Джереми Корбин в опит да бъде преодоляна безизходицата в Народното събрание, съобщи АР.

"Нуждаем се от ново продължение на процедурата по член 50, което да бъде допустимо най-кратко и което да завърши тогава, когато успеем да приемем съглашение (за Брекзит в парламента) ", сподели Мей в телевизионно изказване, излъчено директно от офиса и на Даунинг стрийт след неколкочасово съвещание на държавното управление по-рано.

"Днес подхващам дейности по превъзмогване на безизходицата. Предлагам на водача на опозицията да седнем и да се опитаме да стигнем до общо единодушие по проект, който да подсигурява, че ще напуснем Европейския съюз, и то със съглашение ", акцентира тя.

Изявлението на премиера идва на фона на растящото безпокойствие, че страната ще напусне Европейски Съюз на 12 април без съглашение. Това е крайният период, посочен от 27-те страни членки на Европейски Съюз, до който Обединеното кралство би трябвало или да напусне съюза, или да предложи нов проект.

По-късно стана ясно, че водачът на лейбъристката съпротива в Обединеното кралство Джереми Корбин да се срещне с премиера Тереза Мей, откакто тя му предложи да се опитат дружно да преодолеят безизходицата към Брекзит.

Корбин съобщи, че е "много благополучен ", че ще разиска въпроса с Мей, която по-рано разгласи, след седемчасово съвещание на държавното управление, че ще желае от европейските водачи ново отсрочване на Брекзит.

Оттеглянето на Англия от Европейски Съюз, в началото планувано за 29 март, веднъж към този момент беше отсрочено за 12 април.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР