Британският премиер Борис Джонсън заяви, че Великобритания и нейните съюзници

...
Британският премиер Борис Джонсън заяви, че Великобритания и нейните съюзници
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Великобритания ще даде своя принос към НАТО, ако Русия нападне Украйна

Британският министър председател Борис Джонсън съобщи, че Англия и нейните съдружници са изцяло единни в позицията си, в случай че Русия нападне Украйна.

Пред депутатите в Камарата на общините Джонсън съобщи, че Англия ще даде своя принос при положение на ново разполагане на войски на НАТО, в случай че се стигне до спор.

След диалози сутринта със западните съдружници и среща на кабинета, по-късно в Народното събрание Борис Джонсън съобщи по време на спор за Украйна, че е значимо разговорът с Русия да продължи. Същевременно, в случай че съветски елементи нахлуят в Украйна, Лондон ще реагира бързо със съдружниците си, което включва налагане на невиждан пакет от наказания.

„ Агресията на Путин ще бъде скъпо струващо злополучие за съветския народ “, посочи Джонсън.

Премиерът сподели, че при диалог с Путин е припомнил, че в основни моменти на историята Англия и Русия са били дружно:

„ Единствената причина двете страни да са непрекъснати членки на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации е поради героизма на руските бойци в борбата против фашизма, един до друг с британците “, посочи Джонсън.

Лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Киър Стармър съобщи, че когато се е разпаднал Съветският съюз, Англия, Русия и Съединените щати са дали обещание на Украйна, че в подмяна на отхвърли ѝ от нуклеарните оръжия, нейната сигурност ще бъде обезпечена, а независимостта ѝ - спазвана. Според Стармър обаче Русия не извършва уговорката си.

Що се отнася до апелите за изпращане на повече войски на НАТО в Украйна, Джонсън отговори, че до „ чисто физическо ангажиране “ надали ще се стигне на този стадий, само че напомни, че британците към този момент са изпратили противотанкови ракети и учащ личен състав в Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР