Британският премиер Борис Джонсън каза, че мирните преговори за Украйна

...
Британският премиер Борис Джонсън каза, че мирните преговори за Украйна
Коментари Харесай

Борис Джонсън сравни Владимир Путин с крокодил

Британският министър председател Борис Джонсън сподели, че мирните договаряния за Украйна евентуално ще се провалят, като съпостави преговарянето с съветския президент Владимир Путин с преговаряне с „ крокодил “, съобщи Ройтерс.

Джонсън съобщи, че да имаш работа с Путин е все едно „ крокодил да ти е захапал крайници “ и добави, че е от жизненоважно значение Западът да продължи да доставя Украйна с оръжия.

Британският водач сподели това по време на полета си към Индия, където дойде на двудневно посещаване, прецизира Българска телеграфна агенция.

Очаква се, че на срещите си с индийския министър председател Нарендра Моди Джонсън ще се опита да го убеди да промени политиката си на неутралитет си във връзка с войната в Украйна, макар че както самият той признава Индия надали ще прекъсне дългогодишните си връзки с Русия.

Британският министър председател допусна, че тактиката на съветския президент е да се опита да завладее колкото се може по-голяма част от Украйна и да стартира договаряния от позицията на силата.

Джонсън добави, че тази седмица някои международни водачи, в това число и президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, са откликнали на апела му да продължат да доставят оръжия на Украйна, в това число артилерия, в миг, когато Русия ускорява офанзивите си в източната част на Украйна.

Представители на Украйна и Русия не са разговаряли на четири очи от 29 март, а атмосферата към двустранните договаряния се утежни поради украинските изказвания, че съветски военни са направили зверства в градчето Буча край Киев, показва Ройтерс. Москва отхвърли тези обвиняванията.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР