Британският министър-председател Борис Джонсън публикува днес видеообръщение, в което се

...
Британският министър-председател Борис Джонсън публикува днес видеообръщение, в което се
Коментари Харесай

Джонсън се обърна към руснаците на родния им език

Британският министър-председател Борис Джонсън разгласява през днешния ден видеообръщение, в което се обръща непосредствено към съветския народ, казвайки му, че " заслужава истината " за нашествието в Украйна. " Руският народ заслужава истината, вие заслужавате обстоятелствата ", сподели Джонсън, говорейки на съветски език при започване на близо двуминутното послание, преди да се върне към британския.

Британският водач съобщи, че появилите се от Украйна известия за зверства, за които се твърди, че са осъществени от съветските сили, са " толкоз шокиращи, толкоз отвратителни, че не е чудно, че вашето държавно управление се пробва да ги скрие от вас ". " Вашият президент знае, че в случай че можехте да видите какво се случва, нямаше да подкрепите неговата война ", добави Джонсън, визирайки съветския водач Владимир Путин. Той приключи видеото - оповестено в Twitter и други канали на английското държавно управление в обществените медии - като още веднъж заприказва на съветски език и съобщи, че Путин " е упрекнат в осъществяването на военни закононарушения ".

" Но не мога да допускам, че той работи от ваше име ", добави водачът на Обединеното кралство. Обръщението на Джонсън идва в миг, когато в Русия се следи невиждана принуда против инакомислещите гласове и самостоятелната публицистика, защото Кремъл строго управлява информацията за нашествието си в Украйна. Това включва и оповестяването на неправителствените организации и медиите за " задгранични сътрудници " - етикет, който носи мощна пейоративна конотация и допуска засилен надзор от страна на държавното управление./БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР