Британският кралски флот помага за обучението на украински моряци, като

...
Британският кралски флот помага за обучението на украински моряци, като
Коментари Харесай

Британският кралски флот обучава украинци

Британският кралски флот оказва помощ за образованието на украински моряци, като ги образова на модерни умения във водите на Шотландия, с цел да способства в допълнение за отбраната на Украйна против Русия, заяви Kyivpost.

От съображения за сигурност точното местонахождение не е разкрито, само че през вчерашния ден украинският заместник-министър на защитата, Володимир Хаврилов, посети Шотландия, с цел да се срещне с министъра на въоръжените сили на Обединеното кралство, Джеймс Хепи, и персонално да следи образованието.

Хаврилов и Хипи следиха по какъв начин украински новобранци се учат на тренировки с оръжие, работа с машини на борда на кораби на военноморските сили и модерни способи за надзор на вредите.

„ Видях по какъв начин украински и английски бойци работят дружно за реализиране на обща цел – подсилване на бойните качества на украинската войска “, сподели Хаврилов.

„ Много сме признателни на държавното управление и народа на Обединеното кралство за скъпия им принос за триумфа на Украйна в отблъскването на съветските агресори.

Говорейки пред BBC Шотландия, капитан ловджия на мини от Кралския флот, участващ в образованието, сподели, че е привилегия да работи с неговите украински сътрудници.

„ Очевидно е, че обстановката в Украйна е доста сложна сега. Всички разбираме спешността на поставената задача. Така че е професионална привилегия да работя с украинския флот, който е необикновено фокусиран върху свършването на работата. И това е мотивиращо за моя екип - да можем да им дадем най-хубавото образование, на което сме способни “, добави той.

Над 1000 чиновници на въоръжените сили на Обединеното кралство вземат участие в схемата за образование на украинския флот, който претърпя тежки загуби при започване на съветската инвазия, изключително в Черно море.

В допълнение към военноморското образование, Министерството на защитата на Обединеното кралство сподели, че също по този начин ще даде на украинските новобранци доброволци с стеснен боен опит усъвършенствани умения, с цел да бъдат ефикасни в борба на фронтовата линия.

„ Въз основа на главното образование на бойци в Обединеното кралство, курсът обгръща боравене с оръжия, първа помощ на бойното поле, муниции, тактичност на наблюдаване и други “, споделиха те в изказване до BBC.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР