Британският депутат от Консервативната партия Уилям Раг заяви днес, че

...
Британският депутат от Консервативната партия Уилям Раг заяви днес, че
Коментари Харесай

Депутат от консерваторите призна: Изпратих писмо за недоверие към министър-председателя

Британският народен представител от Консервативната партия Уилям Раг съобщи през днешния ден, че е подал писмо за съмнение към министър-председателката Лиз Тръс, откакто е бил " персонално компрометиран " от показания от нея минибюджет, провокирал ужас на финансовите пазари, съобщи Ройтерс.

Правителството сподели на депутатите, че гласоподаване по политиката на Тръс за хидравличното разтрошаване (фракинга) довечера би се разглеждало като инспекция за доверието към нея, а тези, които гласоподават срещу, ще бъдат изключени от парламентарната група на партията.

Раг съобщи, че въпреки да се опълчва на хидравличното разтрошаване, има намерение да гласоподава с държавното управление, с цел да не бъде изключен от парламентарната група.

Изключване от групата би анулирало писмо за съмнение, каквото Раг сподели, че е подал до ръководителя на Комитет 1922, който дефинира разпоредбите за избиране и промяна на водача на консерваторите.

" Искам да запазя това писмо ", съобщи пред Народното събрание депутатът, който е ръководител на парламентарната комисия по обществена администрация и конституционни въпроси и заместник-председател на Комитет 1922.

" Липсата на предвидливост, проявена от висши членове на държавното управление, е нещо, което не мога елементарно да простя ", сподели той.

" Аз съм персонално компрометиран от случилото се с това финансово ревю, тъй като не мога да се изправя пред моите гласоподаватели, да ги погледна в очите и да кажа, че би трябвало да поддържат нашата велика партия ", съобщи Раг.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР