Британският държавен министър на въоръжените сили, Джеймс Хийпи, заяви, че

...
Британският държавен министър на въоръжените сили, Джеймс Хийпи, заяви, че
Коментари Харесай

Великобритания: Няма непосредствена опасност от ескалация на войната

Британският държавен министър на въоръжените сили, Джеймс Хийпи, съобщи, че не вижда непосредствена заплаха от ескалация на войната в Украйна и дефинира мненията на съветския външен министър, Сергей Лавров, като пъчене, съобщи Ройтерс.

Лавров предизвести света да не подценява рисковете от нуклеарен спор и съобщи, че доставките на оръжия за Украйна от страна на НАТО " по същността си " значат, че западният съюз води с Русия война посредством медиатори.

" Подобно пъчене беше запазена марка на Лавров през последните към 15 години, през които е външен министър на Русия ", съобщи английският политик пред Би Би Си. " Не мисля, че тъкмо сега има непосреден риск от ескалация ", добави той.

" Това, което Западът прави, с цел да поддържа съдружниците си в Украйна, е доста добре преценено. Всичко, което вършим, е преценено, с цел да избегнем директна война с Русия ", добави Хийпи. Той акцентира пред телевизия " Скай нюз ", че НАТО като организация не дава военна помощ, а в тези старания вземат участие и страни, които не са членки на Алианса.

Украйна може изцяло законно да нанася удари по съветски логистични линии и ресурси с гориво и някои от оръжията, предоставяни от интернационалната общественост, имат обсег, който разрешава да бъдат употребявани против Русия, призна английският министър, само че акцентира, че " няма потребност това да бъде проблем ". Много страни по света употребяват оръжия, създадени в чужбина, само че когато ги употребяват, по принцип не се упреква страната производител, добави той, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР