Британските власти дадоха съгласие за провеждане на гласуване за изборите

...
Британските власти дадоха съгласие за провеждане на гласуване за изборите
Коментари Харесай

Българите във Великобритания ще гласуват при строги правила

Британските управляващи дадоха единодушие за осъществяване на гласоподаване за изборите за Народно заседание на 4 април. Вотът би трябвало да се организира при съблюдаване на всички ограничения. Това става на фона нови, по-строги правила, които влизат в действие от през днешния ден във Англия, съобщи bTV.

След като напусна Европейския съюз, съгласно настоящото българско законодателство, във Англия може да бъдат открити единствено 35 изборни секции. Основното изискване е изборите да протекат при прецизно съблюдаване на всички разпореждания и ограничения против ковид въведени в страната. Все още е неразрешено събирането на хора от разнообразни семейства на закрито или пък среща на хора навън. На последните избори във Англия е имало секции с по 1000 гласоподаватели.

Сложно ще бъде и обезпечаването на представители на българската страна във всяка от 35 секции. Командированите представители от София ще подлежат на наложителна 10-дневна карантина. От през днешния ден всеки, който ще пътува до Англия, би трябвало да си резервира и заплати пакет проби за пътешестване на цена от 210 паунда или към 500 лв.. Задължително е всеки дошъл да направи тест на втория и на осмия ден от карантината. Също от през днешния ден се вкарва и наложително карантиниране за 33 страни от по този начин наречения " червен лист ", само че България не е в този лист, най-малко към този момент. Но всички, които идват от страните в листата, подлежат на наложителна карантина в хотел, посочен от държавното управление. Престоят в хотела се заплаща от пътуващите и е на стойност от 1750 паунда или към 4000 лв. за 10 дни.

Към сегашния миг, когато се изисква карантина в утвърден от държавното управление хотел, пасажерите могат да идват в Англия единствено на следните летища: Хийтроу, Гетуик, Лондон Сити, Бирмингам и Фарнбъро. И макар че ограниченията са оповестени до 5 март, надали ще има смяна в тях, след декларираното преди дни очакване ограничавания да има до имунизиране на цялото население на Острова. Към момента, най-вече заявките за гласоподаване в секции отвън страната регистрирани в ЦИК са във Англия - близо 6000. Съчетанието от висок интерес, опция единствено за гласоподаване единствено в 35 секции и рестриктивните мерки на ограниченията против ковид сигурно ще бъдат съществено предизвикателство за всички ангажирани с провеждането на изборите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР