Британски лекари установиха, че ваксинираните пациенти два пъти по-често прекарват

...
Британски лекари установиха, че ваксинираните пациенти два пъти по-често прекарват
Коментари Харесай

Ваксините удвояват шанса за безсимптомно развитие на Covid-19

Британски лекари откриха, че имунизираните пациенти два пъти по-често прекарват Covid-19 безсимптомно и с 66 % по-рядко се нуждаят от хоспитализация спрямо неимунизираните.

Резултатите от проучването на учените от Кингс колидж в Лондон са оповестени в списание " Лансет Заразни заболявания ".

Вероятността от безсимптомна форма се усилва с 63 % след първата доза ваксина и с 94 % след втората имунизация. Вероятността от хоспитализация на имунизирани пациенти е със 70 % по-ниска спрямо неимунизираните заболели.

За година и половина от възникването на пандемията се появиха огромен брой дребни разновидности в генома на ковид. Някои от тези " печатни неточности " в структурата на РНК доста усилват заразността на SARS-CoV-2. Възникването на разновидностите породи опасения, че в близко бъдеще могат да се появят такива, които са устойчиви на действието на ваксини и антитела за хората, които са преболедували. Водени от сходни съображения, английските лекари под управлението на Клеър Стивс, старши откривател в Кингс колидж, изследваха първите данни за това по какъв начин всеобщата имунизация на популацията въздейства върху хода на коронавирусната зараза.

Изследването е обхванало повече от 1,2 милиона британци, които са се съгласили да конфигурират особено приложение на телефона си, благодарение на което да осведомят учените дали са се ваксинирали против новия ковид и дали след това са се заразили с него. От декември предходната година до началото на юли тази година към 970 000 участници са получили две дози от някоя от имунизациите на Pfizer, Moderna, AstraZeneka.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР