Британската полиция обяви, че разглежда убийството на депутата от Консевративната

...
Британската полиция обяви, че разглежда убийството на депутата от Консевративната
Коментари Харесай

Разследват убийството на сър Дейвид Еймс като терористичен акт

Британската полиция разгласи, че преглежда убийството на депутата от Консевративната партия Дейвид Еймс като терористичен акт.

Сър Дейвид Еймс бе намушкан с нож няколко пъти през вчерашния ден по време на среща с негови гласоподаватели в градчето Лей-он-Сий в общината му. Екип на Бърза помощ и служители на реда се пробваха да го спасят, само че той умря малко по-късно от прободните рани.

От лондонската полиция оповестиха, че ранното следствие, което бе поето от Отдела за битка с тероризма, демонстрира, че евентуалните претекстове на причинителя на закононарушението са свързани с ислямския тероризъм.

Арестуваният 25-годишен мъж е британец от сомалийски генезис. Той се намира в полицейски сектор в графство Есекс.

Тази заран полицията заяви, че не търси други хора, свързани с убийството на сър Дейвид Еймс, само че следствието продължава.

В Лондон претърсват две къщи в границите на следствието.

69-годишиният сър Дейвид беше народен представител от 1983 година. Той бе женен, с пет деца, евроскептик, герой за правата на животните и водеше акция против обедняването на хората, поради високите енергийни такси. Сър Дейвид Еймс е втори народен представител, погубен за последните пет години. През 2106 година, малко преди референдума за Брекзит, бе убита Джо Кокс от Лейбъристката партия

Премиерът Борис Джонсън съобщи, че е шокиран и тъжен от загубата на един от най-любезните хора в английската политика.

Британските флагове на " Даунинг стрийт " и пред Народното събрание бяха свалени на половина в символ на респект към Дейвид Еймс. Министърът на вътрешните работи Прити Пател изиска от всички полицейски елементи да преразгледат неотложно уговорките, които имат за гарантирането на сиурноста на депутатите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР