Британската кралица няма да присъства на празничната литургия в катедралата

...
Британската кралица няма да присъства на празничната литургия в катедралата
Коментари Харесай

Кралица Елизабет II се почувствала зле, отменя следващите си изяви

Британската кралица няма да участва на празничната литургия в катедралата "Сейнт Пол " през днешния ден, оповестиха нейни представители.

Елизабет II анулира присъединяване си, откакто е "почувствала дискомфорт по време на парада в Бъкингам ", допълват формалните източници.

Вчера в Лондон стартираха тържествата, с които Англия означи платинения празник на нейно величество, която е на трона от 70 години.

"Като взе поради пътуването и интензивността, нужни за присъединяване в утрешната национална благодарствена работа в катедралата "Сейнт Пол ", Нейно Величество с огромно отвращение заключи, че няма да участва ", оповестиха нейните представители.

Кралицата се появи в следобедните часове на балкона на Бъкингамския замък, от където в компанията на своите деца, внуци и правнуци следи по какъв начин бойците се връщат от формалната гала, наречена „ Цветен привет “. След това 15 изтребителя Typhoon "изписаха " цифрата 70, с цел да отбележат платинения празник на владетелката.

Тя с възторг наблюдаваше полета и от самото начало се усмихваше и махаше на събралите се жители. Малко по-късно от Бъкингам допълниха, че Елизабет II ще взе участие нощес в още едно честване, което планува дружно с внука й принц Уилям да възпламенят светлините на "Дървото на дърветата ".

В същото време стана ясно, че един от синовете на английския монарх ще пропусне честванията. Принц Андрю е c COVID-19.

Елизабет, тогава на 25 години, става кралица на 6 февруари 1952 година, след гибелта на татко си - крал Джордж VI. Официалната й коронация е на 2 юни 1953 година в Уестминстърското абатство, само че ръководството й стартира след гибелта на татко й.

Сега тя е на 96 години и е английският монарх с най-дълъг мандат и първият, достигнал седем десетилетия на трона.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР