Бразилският президент Жаир Болсонаро не бе допуснат на футболен мач

...
Бразилският президент Жаир Болсонаро не бе допуснат на футболен мач
Коментари Харесай

Не пуснаха президент на мач, защото не е ваксиниран

Бразилският президент Жаир Болсонаро не бе позволен на футболен мач в личната си страна, тъй като не е имунизиран против ковид, съобщи Bulgaria ON AIR, цитирайки Ройтерс.

В неделя " Сантос " победи трагично " Гремио " с 1:0 с гол в добавеното време в среща от елитната дивизия на футболното състезание на Бразилия Серия А. Това бе първият домашен мач с аудитория на " Сантос " - тим от едноименния град в южния щат Сао Пауло - от началото на пандемията. На стадиона обаче бяха допускани единствено фенове, които са имунизирани против COVID-19 или показват негативен PCR за новия ковид, който предизвиква това инфекциозно заболяване.

Болсонаро изрази неразбиране, че не е бил позволен на футболната среща. " Исках да виждам мача на " Сантос " в този момент, а те ми споделиха, че би трябвало да съм имунизиран. Защо? ", попита той. Бразилският президент, който отхвърля да се имунизира и предизвиква хората да последват образеца му, твърди, че има антитела, защото към този момент е прекарал COVID-19.

Говорител на " Сантос " сподели, че от екипа на Болсонаро не са се свързвали с тима, и добави, че всички почитатели би трябвало да съблюдават противоепидемичните правила. Над 601 хиляди индивида са умряли от COVID-19 в Бразилия от началото на пандемията. Страната е на второ място в мрачната статистика след Съединените щати. Над 70% от бразилците са получили най-малко първа доза ваксина. Броят на смъртните случаи от COVID-19 за денонощие през последната седмица е под 500 при близо 3000 в разгара на епидемията през април.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР