Бразилският футболист на Телес даде интересно интервю пред бразилския Mercadodofutebol.

...
Бразилският футболист на Телес даде интересно интервю пред бразилския Mercadodofutebol.
Коментари Харесай

Жеферсон: Научих много в ЦСКА, в България футболът е качествен и с добри играчи

Бразилският футболист на Телес даде забавно изявление пред бразилския Mercadodofutebol. Там той приказва са кариерата си, интервала в и настоящия си престой в ЦСКА-София. Жеферсон направи параленост сред футбола в родината му и тук.

Не всички бразилски играчи съумяват да стигнат до огромен клуб в Бразилия като Интернасионал. Как стигна до такава степен и какво беше прекарването?

Това бе доста огромен опит. След идването ми в Интернасионал стигнах и до националния тим на Бразилия. Срещнах страхотни хора, които способстваха за кариерата ми. Това е голям клуб и съм благополучен, че започнах професионалната си кариера там.

След това имаше наем във Витория, откакто понесохте рецензии от страна на почитателите.

Витория бе завръщане в моя дом, моите корени. Аз съм от Бая, от Салвадор. И по този начин във Витория имах опцията да бъда със фамилията и приятелите си, с изключение на, че играх в различен огромен бразилски клуб.

След два сезона в Бразилия се озова в ЦСКА. Каква бе задачата, когато отидохте в България?

ЦСКА беше най-големият клуб в страната в продължение на доста години. Имал е сложни интервали по финансови аргументи и даже е играл в по-долна дивизия. Когато дойдох концепцията в ЦСКА бе тимът да влезе в битката за купата и да се върне на върха в България. Така и направихме. Най-малкото успяхме да се класираме в групите на Лига Европа.

Имате контракт с ЦСКА до 2023 година. Каква е главната разлика сред играта в България и Бразилия?

В България се разчита повече на физиката. Трябва да поддържате темпото през целия мач. Това е първокласен, спортен футбол с доста положителни играчи, които идват от Европа, Африка и Южна Америка. Студът също е огромна разлика. Няма съпоставяне с Бразилия.

Как виждате интервала си в ЦСКА? Доволен ли сте от своята игра?

Да, удовлетворен съм. Кова е клуб, който отвори вратите си и ме одобри доста добре. Феновете бяха гостоприемни и топли, както и съотборниците ми. Титуляр съм, а даже вкарах и голове. Новото, което се случи тук е, че играя и като полузащитник. Това не съм го правил в Бразилия в никакъв случай. Имам опция да развия уменията си освен на позицията ляв бек.

Повикаха ви в националния тим през 2015 година, когато треньор бе Дунга. Какво мислихте и чувствахте тогава?

Беше необикновено. Това е опцията, за която всеки мечтае, когато стартира във футбола. Много съм признателен за тази повиквателна и опцията да упражнявам и да се изучавам от най-хубавите играчи в страната.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР