Бразилия стана асоцииран член на ЦЕРН, съобщиха от европейската лаборатория

...
Бразилия стана асоцииран член на ЦЕРН, съобщиха от европейската лаборатория
Коментари Харесай

Бразилия стана асоцииран член на ЦЕРН

Бразилия стана асоцииран член на ЦЕРН, оповестиха от европейската лаборатория по физика - първата страна от Северна и Южна Америка, която прави това.


Най-голямата в света лаборатория по физика на обикновените частици се стреми да разкрие от какво е формирана Вселената и по какъв начин действа, като цели да разшири границите на човешкото знание.

Сега Бразилия ще може да играе по-задълбочена роля в работата на оборудването.

През март предходната година беше подписано съглашение, с което Бразилия беше призната за асоцииран член на ЦЕРН и което в този момент влезе в действие, откакто Бразилия завърши процеса на присъединение и ратификация.

" Това съглашение дава опция на Бразилия и ЦЕРН да засилят още повече съдействието си, като открият необятен набор от нови и взаимноизгодни благоприятни условия в региона на фундаменталните проучвания, софтуерното развиване и нововъведенията, както и в региона на образованието и образованието ", съобщи тогава генералният шеф на ЦЕРН Фабиола Джаноти.

Лабораторията на ЦЕРН в покрайнините на Женева се намира на границата сред Франция и Швейцария. В нея работят към 2 500 души от целия свят.

Големият адронен колайдер (LHC) на ЦЕРН - 27-километров пръстен, ситуиран на към 100 метра подземен - беше употребен за доказване на съществуването на Хигс бозона, именуван " божествената парченце ", което разшири разбирането за това по какъв начин частиците получават маса.

Официалното съдействие сред ЦЕРН и Бразилия датира от 1990 година /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР