Браншови организации на земеделски производители организират в четвъртък протестно шествие

...
Браншови организации на земеделски производители организират в четвъртък протестно шествие
Коментари Харесай

Фермери излизат на протест, искат оставката на земеделския министър

Браншови организации на аграрни производители провеждат в четвъртък протестно шествие с искане за оставката на министъра на земеделието и храните Кирил Вътев.

Протестното шествие ще тръгне от Министерството на земеделието и ще стигне до Министерския съвет.

„ Браншът отива към тежък крах. Искаме хората да могат да ядат български плодове и зеленчуци и месо, и да пият българско мляко “, съобщи Димитър Зоров от Националния съюз на говедовъдите в България (НСГБ).

По думите му шествието и митингът са законни. „ За организацията сме разговаряли с Министерство на вътрешните работи. Автобусите ще оставят хората пред земеделското министерство и ще отидат пред някогашния партиен дом. Призоваваме столичният кмет да бъде съпричастен и да дефинират място пред Министерството на земеделието да изчистят колите от синята зона, с цел да могат протестиращите да дойдат “, съобщи Зоров.

Позицията на Димитър Зоров поддържаха Бойко Синапов от Обединени български животновъди; Пенка Христова - Институт на дамите фермери; Иван Чалъков - Съюз на животновъдите в България; Мария Степанчева - Асоциация на биволовъдите в България; Велин Георгиев - Национална асоциация на оранжерийните производители.

„ Министърът на земеделието ни назова алчни. Ние не сме алчни, а работещи хора и по тази причина се обръщаме към ГЕРБ и Движение за права и свободи да поддържат нашето искане за оставка на министъра “, сподели Бойко Синапов.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР