Браншови организации на автошколите настояват за ревизия в Изпълнителна агенция

...
Браншови организации на автошколите настояват за ревизия в Изпълнителна агенция
Коментари Харесай

Автоинструктори отново готвят протести

Браншови организации на автошколите упорстват за проверка в Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “. се афишират за възобновяване на разговора с организацията, който беше пресечен поради недоволството им от препоръчаните промени на Наредба 37, регламентираща активността им, предава БНР.

Тя съдържа лобистки текстове и блокира работата им, считат инструкторите, които, в случай че не бъдат чути, имат подготвеност да възобновят митингите си. Реакцията на сектора идва след изявление на транспортния министър, в което той показва подготвеност за нарастване на часовете по кормуване, което е част от залегналите в противоречивата разпоредба промени.
 Малките автошколи не могат да покрият новите условия Малките автошколи не могат да покрият новите условия
„ Не сме в толкоз тежка обстановка като ресторантьорите, можем на 50 на 100 да използваме залите за образование, организираме образованията...

Предстои това да бъде разисквано с сектора, само че според  ръководителя на Съюза на преподавателите по автомото подготовка Йонко Иванов „ това, което сподели министърът не може да се случи по този метод “. „ Часовете се усилват с изменение на образователната документи, единствено че в нея има един лобистки текст. Тази образователна документи ще влезе в действие сега, в който се сътвори електронна система за следене на практическото образование. Тя нарушава човешките права. Документацията би трябвало да влезе в обстановка, при която е променена Наредба 37 “.

Утре следва заседание на националния съвет на съюза на центровете по автомото подготовка, където „ една от точките в дневния ред е точно образуване на нов митинг, в случай че не се стигне до единодушие, в случай че не се стигне до разговор. С „ Автомобилна администрация “ няма разговор “, разяснява Иванов.

На идната в понеделник среща с министър Тодоров, притежателите на автошколи ще изискат и проверка на организация " Автомобилна администрация. „ Това е първото нещо, което ние ще желаяме. Ревизия на хората, които са работили в „ Автомобилна администрация “, тъй като има неверни въпроси в изпитните проби. Хората биват късани поради тези неточности “, сподели още Йонко Иванов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР