Свидетелствайте, ако станете очевидец на подобна сцена, зоват те Бургас

...
Свидетелствайте, ако станете очевидец на подобна сцена, зоват те Бургас
Коментари Харесай

Зоозащитници излязоха на протест в Бургас срещу садизма над животните

Свидетелствайте, в случай че станете свидетел на сходна сцена, зоват те

Бургас се причисли към националния митинг против насилниците над животни, видя кореспондент на Флагман.бг. Този следобяд, пред Съдебната палата се събраха 10-ина стачкуващи, които приканиха за по-строги санкции по отношение на садистите, които изтезават домашните си любимци.

Протестът се организира по едно и също време в 13 български града, а формалният мотив стана зачестилите случаи на принуждение над кучета.

Сред участниците в Бургас бе известната зоозащитничка Маргарита Пеева.

„ Целта на нашата проява е да покажем, че сме срещу насилието и жестокостта към животните. Ние сме за хуманно отношение! Искаме най-хубавото за нашите четириноги другари. Те имат същите права за живот и положително отношение, каквито и ние “, сподели Маргарита Пеева пред Флагман.бг.

Тя добави, че в Бургас също има случаи на принуждение над животните, само че доста постоянно съседи и родственици отказвали да свидетелстват против мъчителите.

„ В момента, в който в 2 часа през нощта някой ми звъни и ми споделя, че се случва нещо ужасно, се оказва, че никой не е извикал полиция, а този, който ми звънни на мен отхвърля изрично да свидетелства. По този метод насилието се потулва. Призовавам всеки, който стане свидетел на принуждение да алармира органите на реда “, добави тя.  

Друг от участниците Атанас Димитров, който е ветеринар по специалност акцентира, че е хубаво да се обръща внимание на сходни дела, с цел да се ангажира обществеността с казуса.

„ Колкото повече хора проявят мощна гражданска позиция, толкоз по-бързо може да се реализиран задачите и да спасим повече на животните “, добави той.

Вижте повече за демонстрацията в нашето видео:



 

 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР