Изхвърлени цигари, запален огън за приготвяне на зимнина са най-честите

...
Изхвърлени цигари, запален огън за приготвяне на зимнина са най-честите
Коментари Харесай

Апокалиптична прогноза след бурята в Бургас! Свиквайте с редуването на пожари и урагани, зове Джартов

Изхвърлени цигари, разпален огън за подготвяне на зимнина са най-честите аргументи за огнените стихии, разяснява шефът на пожарникарите

Все още продължаваме да се борим с пожарите, само че все пак имахме случаи в Бургас, където при бурята в понеделник паднаха доста дървета, сподели в „ Тази заран “ по БТВ шефът на основна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ основен комисар Александър Джартов.

„ Това периодично повтаряне и разбъркване на рискови феномени може би ще е новата действителност за нас – горещини, значителни дъждове, горски пожари. Трябва да се приспособяваме към тези условия “, акцентира той.

„ Притеснението ни остава единствено за пожарът, който е на територията на Гърция и постепенно доближава границата ни. Имаме екипи на място. Хубаво е, че вятърът духа към прилежащата страна, т.е. пожарът се популяризира постепенно и в случай че въпреки всичко премине на наша територия, може по-лесно да бъде изгасен “, сподели основният комисар.  

Гърците го гасят с летателна техника – хеликоптери, самолети, посочи той, а на въпроса какъв брой са изпепелените територии от пожарите през юли отговори, че са извънредно  големи площите, които са обхванали. Този, който породи на територията на село Студена бе към 120 хиляди квадрата, а във Воден – над 70 000, съобщи Джартов. 

„ Най-много биха могли да ни оказват помощ летателните средства – изключително във връзка с тези пожари в хасковска и ямболска област, защото растителността там е извънредно буйна и духа мощен вятър в продължение на 14 часа денем. Това е огромен проблем, тъй като не можем да разположим екипи, които да се оправят с пожара, защото има заплаха за огнеборците “, добави той. 

Според него човешка активност е причина за пожарите през юли – изхвърлени цигари, разпален огън за подготвяне на зимнина. Много редки са случаите огънят да тръгне поради искри от далекопроводи или мълнии, акцентира шефът на пожарникарите. 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР