Издирването на тримата моряци, обявени за изчезнали вчера след потъването

...
Издирването на тримата моряци, обявени за изчезнали вчера след потъването
Коментари Харесай

Продължава издирването на тримата моряци, изчезнали след потъването на кораба Mohammad Z

Издирването на тримата моряци, оповестени за изчезнали през вчерашния ден след потъването на транспортен съд, плаващ под танзанийски байрак, в Черно море наоколо до румънското село Сфънту Георге, окръг Тулча, беше обновено през днешния ден, оповестява новинарският уебсайт Зиаре.

(Във видеото може да научите повече за: Спасиха 12 моряци от бедстващ транспортен съд в Италия)

Представители на Румънската работа за мореплаване обявиха за портала Нюз.ро, че в зоната са изпратени три плавателни съда - един на Румънската организация за избавяне по море и два на Гранична полиция. 

Корабокрушението стана през вчерашния ден сутрина на 26 морски благи от село Сфънту Георге, намиращо се на едноименния ръкав на река Дунав. 

Снощи Румънската работа за мореплаване заяви, че интервенцията по търсене на тримата сирийски моряци краткотрайно е спряна поради рухването на нощта. 

На борда на кораба " Mohammad Z ", плаващ под флага на Танзания, е имало 11 членове на екипажа - 9 сирийски жители и двама египтяни , се показва в известие на службата. Осем от тях бяха избавени от комерсиалния транспортен съд " Michеl ", който се е намирал най-близо до мястото на случая.

Осемте избавени моряци са поети от плавателния съд " Артемис " на Румънската организация за избавяне по море и са превозени до пристанище Констанца, където са ги очаквали коли за спешна помощ в подготвеност да им окажат здравна помощ. Един от моряците е бил откаран в болница с няколко контузии, оповестява Аджерпрес, базирайки се на представителя на Инспектората за изключителни обстановки в Добруджа Анамария Стойка.

Вчера в издирването се включи и Хеликоптер IAR 330 Puma на Румънските военновъздушни сили.

Служителите от Центъра за съгласуваност и морско избавяне (MRCC) са издали предизвестие към останалите плавателни съдове, че членове на екипажа на кораба " Mohammad Z " към момента да се търсят.

Делото за следствие на аргументите и събитията към корабокрушението е поето от прокуратурата към Апелативния съд в Констанца. 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР