Борис Йотов бе награден за най-добър спортист на месец септември,

...
Борис Йотов бе награден за най-добър спортист на месец септември,
Коментари Харесай

Борис Йотов бе награден за спортист на месеца


Борис Йотов бе награден за най-хубав състезател на месец септември, откакто завоюва купата на Европейското състезание по гребане за младежи до 23 години в Полша. Йотов пребори конкуренцията на спортната гимнастичка Памела Георгиева и джудиста Денислав Иванов, с цел да завоюва наградата, съобщи кореспондент на БГНЕС.

"Неочаквано по този начин се случи и тъй като не го чаках ми вдъхва самочувствие да упражнявам по-усилено за идващите години, с цел да мога да отивам убеден там и да се усещам сигурен", призна Йотов, който към този момент насочва погледи към надпреварите при мъжете и Олимпийските игри в Токио след три години.

"Борис към този момент се е потвърдил като построен първокласен играч, тъй че извънредно доста се надяваме той освен да взе участие в Олимпийските игри през 2020, а да търсим опция и за класиране в осмицата. Тази година беше много мъчно организационно, януари месец той не беше стъпил както би трябвало, последователно се вработи, уповавам се, че идната година ще бъде по-стабилно като резултати и това да го докара до едно положително присъединяване през по-следващата година за покриване на олимпийска квота. Той е млад играч, една от очакванията ни за Олимпийските игри, единствено да е здрав и всичко да върви по проект, останалото той ще си го направи. Ще се опитва към този момент и при мъжете през идната година в някоя от Световните купи и по този метод ще се веселя наши лодки да се класират на предна позиция в медалите", разяснява президентът на Българската федерация по гребане Свилен Нейков.

Нейков призна, че не е удовлетворен от представянето на двойката Кристиян Василев и Георги Божилов, които приключиха на 11-то място на Световното състезание за мъже и дами в Сарасота, Флорида. "Все още не сме имали съвещание на УС след Световното състезание, само че персонално за мен не съм удовлетворен от представянето на двойката, те имат доста по-големи благоприятни условия от това, което осъществиха и демонстрираха там. Направихме един старт, след това не можаха да влязат в добра съгласуваност и това ни лиши от една битка за огромния край. Падна мотивацията, падна настроението и колкото да се събрахме за последната крайна гонка за Б край. Това, което чакахме, не беше това, което се осъществя. Трябва да потърсим благоприятни условия за някакво разчупване на тази обстановка, тъй като по този метод малко е затворена лодката. Въпреки това, те са пети на Европейското състезание тази година, само че по-късно имаше 1-2 лодки, които не можаха да осъществят същия резултат на Световното. Трябва малко да променим стила на работа, уповавам се, че ще се справим", сподели Нейков. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР