Бордът на Холивудската асоциация на представителите на чуждестранната преса, която

...
Бордът на Холивудската асоциация на представителите на чуждестранната преса, която
Коментари Харесай

Променят журито на Златен глобус заради липса на чернокожи членове

Бордът на Холивудската асоциация на представителите на задграничната преса, която връчва филмовите награди Златен глобус, предложи няколко промени, с цел да отговори на рецензиите поради неналичието на нравственос и разнообразие измежду членовете ѝ, заяви Ройтерс.

В писмо до членовете на асоциацията бордът ѝ предлага няколко стъпки за диверсификация, измежду които назначение на основен специалист по многообразието, слагане на акцент върху включване на цветнокожи публицисти и предоставяне на опция на повече евентуални претенденти да се кандидатират за участие. Бордът също така предложи да добави минимум 20 нови членове тази година и да усили редиците си с 50 % в идните 18 месеца.

Предложените промени ще би трябвало да бъдат утвърдени от актуалните членове на борда и ще бъдат дискутирани на идната среща на групата.

Тези стъпки последваха следствие, оповестено през февруари от в. " Лос Анджелис таймс ". В него се споделяше, че няма чернокожи в 87-членната асоциация. Тогава изданието повдигна и въпроса за близки връзки сред асоциацията и филмовите студия, което би могло да повлияе на избора на номинирани и спечелили на Златните глобуси.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР