Болковите усещания обективно намаляват с около 77%.Звуковите ударни вълни, на

...
Болковите усещания обективно намаляват с около 77%.Звуковите ударни вълни, на
Коментари Харесай

Шокови вълни освобождават движенията при скованост и болка в ставите

Болковите чувства обективно понижават с към 77%.
Звуковите ударни талази, на които е основана модерната (shockwave therapy), сполучливо повлияват болкови положения в мускули и/или стави без значение от местоположението им.   Сред консервативните подходи те са  утвърдена опция на оперативното лекуване с всеобщо приложение в рехабилитационната медицина за бързо възобновяване след контузии при професионално занимаващи се със спорт и други физически интензивности. Най-разпространените ортопедични показания са разтеглени сухожилия, промени в меките тъкани на ротаторния маншет в рамото, тенис или голф-лакът, синдромът коляно на скачач или плантарен фасциит с болежка в петата. В спортната медицина общоприети индикации за осъществяване на лечението с шокови талази са тендинитите. 

В Лейзър Мед процедурите се правят с най-голям клас инсталация в региона на шоковите талази, притежаваща патентован смарт-фокус и без аналог в България.   Те са амбулаторни, безболезнени, с дълготрайност до 10-15 минути и отстраняват нуждата от потребление на обезболяващи лекарства. Технологията разрешава самостоятелни настройки на степента на навлизане, интензитета, мощността и честотата на вълните по отношение на характерните индикации на пациента. 

Клиничните изследвания върху резултатите сочат:   звуковите ударни талази ускоряват притока на кръв и циркулацията в третираната зона, с което интензивно подтикват образуването на тъканни субстанции. Болковите чувства обективно понижават с към 77%. Значително се уголемява подвижността и обсегът на придвижванията, което е основен миг за пускане на оздравителния развой. 

Сред положенията, които сполучливо се повлияват с шоково-вълнова терапия, са:
плантарен фасциит – последователно усилваща се болежка в петата;коляно на скачач (тендинит на капачката) – инфектиране на сухожилието на капачката на коляното;тенис-лакът (латерален епикондилит) или голф-лакът (медиаленепикондилит) – след внезапно изпитание, извъртане на ръката или пряк удар;ахилесово сухожилие (ахил тендинит) – разпъване и оток в ахилеса;бурсит – инфектиране на околоставните торбички;замръзнало рамо (ротатор маншет тендинит) – уязвимост при придвижване и компликация при повдигане;стрес фрактури – дребни пукнатини в костите, най-често срещани при спортисти, практикуващи еднообразни движения/ натоварвания;неврома на Мортън – вдървеност, изтръпване или конвулсии в предната част на ходилото с чувство за „ мравучкане. “
За спомагателна информация и записване на час за консултация:

тел. 02 4 760 760

моб. 0899 52 11 01

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР