Болките в гърлото подсказват протичането на възпалителен процес. Според оториноларинголога

...
Болките в гърлото подсказват протичането на възпалителен процес. Според оториноларинголога
Коментари Харесай

5 природни лека при болки в гърлото

Болките в гърлото подсказват протичането на инфекциозен развой.

Според оториноларинголога Наталия Бистрова болката в гърлото може да бъде мощна, остра или умерена, проявяваща се с парене или дискомфорт, които са непрекъснати, единствено при преглъщане или единствено при говорене.

Каквато и да е естеството на болковия синдром, значимо е да се вземат ограничения за преодоляване на признаците и лекуването на възпалената лигавица да стартира допустимо най-скоро. В противоположен случай това може да докара до нови здравословни проблеми, добавя лекарят.

Най-добрият сурогат на медикаментите
Съвременните медикаменти могат да създадат доста и работят по-бързо от нормалните национални предписания. Но не всеки път имаме опцията да отидем незабавно до аптеката. В този случай домашните средства ще оказват помощ за справяне с казуса.

1. Пчелен мед

Той има мощно антибактериално деяние, укрепва имунната система и предотвратява възпаленията. За да излекувате възпалено гърло, би трябвало да ядете по лъжица мед всякога, когато пиете чай или кафе. Важно е да запомните, че не би трябвало да разтваряте меда в гореща напитка, тъй като той ще загуби всичките си потребни свойства.
8 храни, с които ще излекувате по-бързо болното гърло
Не единствено грипът и вирусните инфекции, само че и елементарната простуда протича с хрема, възпалено гърло и куп неприятни признаци. В случая е д...
Прочети повече
2. Сол

Тя е отличен антисептик, който убива бактериите и интензивно се бори с възпалението. За да получите лековит разтвор, би трябвало да разредите една чаена лъжичка сол в чаша вряща вода. Веднага откакто водата изстине, направете си гаргара с нея. Оптималният вид е дневно да се вършат по 6 процедури.

3. Лимонов сок

Той е богат на витамин С и естествени плодови киселини, които оказват помощ за подсилване на имунитета и имат способността да унищожават болестотворните бактерии.

" Коктейл ", подготвен от чаша преварена вода и сока от половин лимон, ще ви помогне да се справите с възпалено гърло.
Ако имате зачервено гърло, направете си гаргара с тези две съставки от кухнята
Хората постоянно се оплакват от болки в гърлото, когато настъпят внезапни промени във времето. В подобен миг имунитетът на човек отслабва и т...
Прочети повече
4. Сода

Подобно на солта, содата за самун е мощен натурален антисептик, който бързо понижава възпалението и се бори сполучливо с бактериите. Ако смесите сол и сода, ще получите още по-ефективен лек.

5. Сминдух

От семената на растението може да се подготви лечебна напитка: залейте 3 супени лъжици сминдух с един литър студена вода и оставете течността да се упорства в продължение на 4-5 часа. След това я сварете за 10-15 минути. Получената течност може да се употребява непосредствено (не единствено ще се оправи с настинката, само че и ще усъвършенства храносмилането) или да се употребява за гаргара.

Важно: Статията е само с осведомителен темперамент и предоставената в нея информация не може да замести консултацията с доктор, както и да се употребява за слагането на диагноза и самолечение! Ако проявявате признаци на заболяване, неотложно потърсете доктор!

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР