Боливийските власти няма да изкарат войската на улиците за справяне

...
Боливийските власти няма да изкарат войската на улиците за справяне
Коментари Харесай

Боливия няма да хвърля армията срещу протестите

Боливийските управляващи няма да изкарат войската на улиците за справяне с митингите, заяви организация ABI, която се базира на военния министър Хавиер Савалета, съобщи БГНЕС.
„ Президентът Ево Моралес и нашето държавно управление разпореди на въоръжените сили при никакви условия да не организират интервенции в нито един град ”, сподели той.
Министърът изрази също страдание, че в редица подразделения на полицията се показва безпокойствие от протичащото се в страната.
Редица локални медии оповестиха, че полицията в трите огромни града на страната Санта Крус, Сукре и Кочабамба са се включили към митингите в страната, а Ево Моралес е свикал изключително съвещание.
В същото време командването на боливийската полиция съобщи, че няма протест в нейните редици.
Протестите в Боливия избухнаха след броене на гласовете от президентските изори на 20 октомври и не престават до през днешния ден.
Според Висшия избирателен съд победа още на първия тур е спечелил настоящият държавен глава Ево Моралес. Неговият основен противник Карлос Меса не признава резултатите от преброяването. Моралес окачестви всеобщите митинги в страната като опит за държавен прелом, който е подхванат от десните сили, недоволни от преизбирането му.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР