Кметът на Пловдив Костадин Димитров откри кръгла маса на тема

...
Кметът на Пловдив Костадин Димитров откри кръгла маса на тема
Коментари Харесай

Форум в Пловдив за домашното насилие

Кметът на Пловдив Костадин Димитров откри кръгла маса на тематика „ Координация на институциите в работата им при реализиране на отбрана на правата и ползите на лица, потърпевши от домашно принуждение и лица, живеещи под прага на бедността “. Организатор на кръглата маса е Адвокатска гилдия – Пловдив, със съдействието на Община Пловдив.

„ Домашното принуждение е извънредно сензитивна тематика за актуалното общество. Необходима е поредна политика и предварителна защита за отбрана на жертвите на домашно принуждение. Всяка една от институциите, чиито представители са тук през днешния ден, работи интензивно в тази тенденция. Община Пловдив има разкрити обществени услуги, с които оказва помощ на потърпевшите от домашно принуждение.

Сред тях е „ Кризисен център за дами – жертви на домашно принуждение “, който предлага безвредна среда, настаняване, филантропична, психическа и обществена поддръжка. Община Пловдив даде безплатно и помещение в Дом „ Левски “, в които проработи Регионален център за консултация към Адвокатска гилдия – Пловдив за жертви на домашно принуждение “, уточни кметът Костадин Димитров.

Той добави, че единствено със взаимни ефикасни дейности на всички институции, ограниченията за попречване и отбрана от домашно принуждение ще дадат резултат.

На срещата участваха регионалният шеф на Пловдив Илия Зюмбилев, заместник-кметът по финанси и икономически действия Женя Петкова, ръководителят на Административен съд – Пловдив арбитър Мариана Шотева, Районният прокурор на Пловдив Петър Петров, шефът на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи – Пловдив ст. комисар Георги Чергов, началникът на РУО – Пловдив Иванка Киркова, ръководителят на Адвокатска гилдия – Пловдив адв. Георги Баев, ръководителят на Националното бюро за правна помощ Наталия Илиева, шефът на БЧК – Пловдив Таня Георгиева, представители на държавни и общински институции, на локалната власт, на Министерство на вътрешните работи, на Съдебната власт, Адвокатурата, Административни ръководители на болнични заведения, шефове на учебни заведения и детски градини и други.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР