Богоявленски ритуали във всички гарнизони и отбелязване на 173-ата годишнина

...
Богоявленски ритуали във всички гарнизони и отбелязване на 173-ата годишнина
Коментари Харесай

Ето как ще протекат богоявленските ритуали и отбелязването на рождението на Христо Ботев

Богоявленски ритуали във всички гарнизони и отбелязване на 173-ата годишнина от рождението на Христо Ботев ще се проведат в изискванията на противоепидемични ограничения, оповестиха от Министерството на защитата.

През тази година събитията са съобразени с противоепидемичните ограничения. Поради противоепидемиологичната конюнктура представителните знаменни групи ще са със алегорична бройка.

В знак на поклонение пред паметниците на Христо Ботев в разнообразни обитаеми места военнослужещи ще поднесат венци. Военнослужещи от Сухопътните войски ще вземат участие в Богоявленския водосвет на бойните флагове, флаговете и знамената - светини на Българската войска в градовете Карлово, Стара Загора, Благоевград, Плевен, Асеновград, Смолян, Белене и Пловдив. В Калофер, родното място на Христо Ботев, военнослужещи и духовият оркестър на 61-ва механизирана бригада - Карлово от състава на Сухопътните войски ще отбележат годишнината от рождението на Христо Ботев.

В Стара Загора военнослужещи от състава на 2-ра механизирана бригада ще участват на богоявленския водосвет, отслужен от Негово Високопреосвещенство митрополит Киприан, и ще положат венци пред паметниците на Христо Ботев и Хаджи Димитър в парк "Митрополит Методи Кусев ".

В Благоевград представителни подразделения от състава на Бригадно командване ще вземат участие в богоявленския водосвет и ще отбележат годишнината от рождението на Ботев с обред по полагане на венци и цветя пред паметника му на площад "Народни будители ".

В Шумен, Сливен, Хасково и Мусачево богоявленските ритуали ще се проведат в регионите на военните формирования.

Във Варна водосветът и благославянето на частите и техните бойни флагове ще се състои в Пункта за базиране. Ще вземат участие представителни елементи от Варненския гарнизон и Представителният духов оркестър на Военноморските сили. Ще бъдат благословени бойните флагове на Пункт за базиране Варна, ВВМУ "Н. Й. Вапцаров ", военните формирования 26 800, 36 940 и 38 010.

В Бургас водосветът ще се състои на площада пред храм "Св.Св. Кирил и Методий " с присъединяване на представителни елементи от бургаски гарнизон. В двата града пред паметниците на поета-революционер Христо Ботев ще бъдат поднесени венци и цветя с присъединяване на военнослужещи от Военноморски сили.

В Пловдив водосветът на бойните флагове ще бъде отслужен пред катедралния храм "Успение Богородично " в наличието на представителни военни подразделения от гарнизона. По-късно ще се състои и ритуалът пред паметника на Христо Ботев с присъединяване на Представителния духов оркестър на Военновъздушни сили, военнослужещи от 91-ви батальон за обща поддръжка.

В Кърджали в богоявленския обред ще вземат участие военнослужещи от Съвместното командване на специфичните интервенции.

В Ямбол ритуалът по благославяне на бойните флагове на всички формирования от гарнизона ще се състои във военното формирование 26 030 - Безмер.

В Плевен пред Мавзолея костница "Св. Георги Победоносец " ще бъдат осветени бойните флагове на ВВВУ "Г. Бенковски ", Единния център за начална подготовка, Военновъздушната образователна база и военно-патриотични организации.

Във Велико Търново Негово Високопреосвещенство Великотърновският митрополит Григорий ще отслужи церемониален водосвет в храм "Свети Седмочисленици " на Националния боен университет "Васил Левски ". На ритуалния плац на университета ще се организира ритуалът по благославяне на частите и техните бойни флагове. Венци и цветя пред паметника на Христо Ботев в града ще бъдат поднесени от курсанти от НВУ.

В София пред бюст-паметника на поета в Борисовата градина ще има венценосци и ще бъдат положени венци от името на министъра на защитата и началника на защитата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР