БНТОт днес започва да тече новият срок на бедственото положение

...
БНТОт днес започва да тече новият срок на бедственото положение
Коментари Харесай

​От днес започва да тече новият срок на бедственото положение в Перник

БНТ

От през днешния ден стартира да тече новият период на бедственото състояние в Перник. Кризисният щаб в града реши да го удължи с 30 дни поради идните действия по увеличение на притока на язовир " Студена ".

Към момента в него има близо 4 млн. кубични метра вода, притокът му е от 220 литра в секунда, а разходът - 313. За да се компенсира несъответствието, продължава работата по премахване на огромния теч в промишлената зона на града. Предстои и замяна на водопреносната и канализационната система на общината, както и ремонт на двете пречиствателни станции.

Снощи завърши и подмяната на водопровода в квартал " Проучване ". От Районната здравна ревизия твърдят, че водата в града е чиста и без следи от ешерихия коли. Окончателните резултати от пробите ще станат ясни през днешния ден.

На този декор основният прокурор Иван Гешев взе на специфичен контрол досъдебните производства за водната рецесия в Перник. Разследването се води против длъжностни лица от общинската и регионалната администрация, които не са положили задоволително грижи за стопанисването на ВиК мрежата в града и на бент. " Студена ".

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР