BMW показа третото поколение на най-малкия си модел в SUV

...
BMW показа третото поколение на най-малкия си модел в SUV
Коментари Харесай

Най-малкият „джип“ на BMW вече е по-голям и с изцяло електрическа версия

BMW сподели третото потомство на най-малкия си модел в SUV сегмента, а дружно с него видяхме и напълно електрическата версия iX1. Двата модела към този момент се отличават с по-големи размери, нови технологии и несъмнено, нова визия. Електрическото iX1 не се отличава по съвсем нищо от своя другар с стандартен мотор, като единствената разлика, която от BMW загатват са сините акценти по броните, праговете и към „ бъбреците “.
`Най-малкият

По отношение на размерите, компактният кросоувър към този момент е с 43мм по-дълъг, 23мм по-широк и 43мм по-висок. Междуосието е повишено с 22.9мм и към този момент доближава 2692.4мм. Дължината е тъкмо 4400мм, до момента в който височината доближава 1640мм. По отношение на дизайна, този път от BMW са заложили повече на обичайните форми, въпреки да виждаме препратки към концепта XM. Решетките са по-квадратни, фаровете са с нова форма и нови графики, а дръжките на вратите са сходни на тези при iX. Задните светлини също припомнят на тези при XM с забавен 3D резултат.
`Най-малкият

Интериорът също е получил голям брой ъпдейти, като най-големият от тях визира iDrive системата от 8-мо потомство. Тя работи на 2 екрана с величина от 10.25 инча и 10.7 инча. Около тях са ситуирани отворите на климатичната система, а под централния екран виждаме централната подпора с две поставки за чаши и място за безжично зареждане на телефон. Пред подлакътника е подложен нов гласоподавател за скоростите, а към него откриваме контролер за режимите и инофтеймънт системата.
`Най-малкият

Задвижването, както към този момент споменахме се обезпечава от бензинов мотор, дизелов мотор, хибридна настройка или електрически мотор. Към момента от BMW дават обещание да предложат два бензинов и два дизелови мотора, подпомагани от 48V Mild Hybrid технология с мощ сред 150 конски сили и 218 конски сили.
`Най-малкият

Електрическото iX1 разполага с два електромотора със систематична мощ от 313 конски сили и оптимален въртящ миг от 494 нютон метра. Задвижването се предава към четирите колела, осигурявайки ускоряване от 0 до 100км/ч в границите на 5.7 секунди. Благодарение на 64.7кВч батерия, iX1 може да измине до 438км с едно зареждане, а 130кВ зареждане обезпечава заряд от 10 до 80 % в границите на 29 минути.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР