Близостта на големите европейски държави и градове позволява лесно и

...
Близостта на големите европейски държави и градове позволява лесно и
Коментари Харесай

Европа заменя самолетите с високоскоростни влакове

Близостта на огромните европейски страни и градове разрешава елементарно и налично да се качите на аероплан и да се озовете в нова страна за броени часове.

Въпреки това Европа се надява да понижи броя на тези пътувания със аероплан и да размени самолетите с високоскоростни влакове.

Лидерите на железопътната промишленост се срещнаха в Лион, Франция, на 29 юни, с цел да обсъдят евентуалното разширение на своите железопътни системи.

Настоящата им визия включва удвояване на потреблението на железопътния превоз до 2030 година и утрояването му до 2050 година Крайната цел е тези влакове да свързват всички огромни градове, оповестява Giant Freakin Robot.

Въпреки че Европа към този момент разполага с няколко високоскоростни влака, построяването на инфраструктурата на целия континент ще бъде по-лесно да се каже, в сравнение с да се направи. Освен че това е извънредно упорит и безценен план, бюрокрацията ще бъде сериозна спънка.

Тъй като релсите ще пресичат границите на страните, ще би трябвало да се преодолеят разнообразни разпореждания, с цел да се реализира планът. Съществува и съображението, че Коронавирус оказа съществено въздействие върху продажбите на железопътни билети, като броят на пътуващите доближи рекордно ниски равнища.

Въпреки това консолидираното на високоскоростни влакове в цяла Европа сигурно наподобява потребно начинание, показва БГНЕС. Ползите са двойни - хората освен ще имат по-лесен достъп до останалата част на Европа, само че и това ще бъде извънредно потребно от екологична позиция.

Емисиите на въглероден диоксид от самолетите са доста по-големи, в сравнение с от влаковете. В взаимен отчет на екологични организации от Германия, Полша, Испания и Франция се споделя, че полетът Париж-Берлин основава най-малко шест пъти повече въглеродни излъчвания, в сравнение с пътуването с трен на същото разстояние.

Ако до 2050 година броят на влаковете се утрои, това ще бъде голяма стъпка към реализиране на задачите на "Зелената договорка " на Европейски Съюз, които слагат високата цел до 2050 година Европейски Съюз да стане въглеродно безпристрастен.

Плановете на Европейски Съюз за високоскоростни влакове започнаха обещаващо, като национални железопътни линии, като Париж-Лион, Милано-Рим, Барселона-Мадрид и Берлин-Мюнхен, обезпечават бързи и екологични способи за напредване на пасажерите от един огромен град в друга страна. Съществуват и някои обещаващи образци за междудържавни железници, като тунелът под Ламанша и трасето Thalys.

Базовият тунел "Бренер ", който би трябвало да бъде открит през 2032 година, ще свързва Инсбрук, Австрия, и Форца. Това ще бъде превъзходен образец за железница, която дава единствено изгоди, защото железницата освен ще бъде по-екологична от полетите, само че и ще редуцира до 70 минути от разписанието на пътуването, спрямо полета.

Различни европейски страни също работят по построяването на повече железопътни линии, които да свързват огромните им градове.

Ако Европейски Съюз успее да обезпечи високоскоростни влакове, които са по-рентабилни, по-устойчиви и по-бързи от полетите, това ще бъде огромна победа за железопътния превоз като цяло. Парите, бюрокрацията и други логистични проблеми обаче могат да забавят доста този развой.

Да се надяваме, че Европейски Съюз ще успее да осъществя цялата си визия и пътуването ще се усъвършенства във всички горепосочени области. Ако всички тези фактори се съчетаят, може да се окаже, че сме очевидци на ново бъдеще на междудържавните пътувания.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР