Емблемата на Борусия Дортмунд Марко Ройс се качи при феновете

...
Емблемата на Борусия Дортмунд Марко Ройс се качи при феновете
Коментари Харесай

Ройс: Невероятно е, никой не очакваше да сме на финал

Емблемата на Борусия Дортмунд Марко Ройс се качи при почитателите на отбора в бранша за посетители на „ Парк де Пренс “, с цел да чества с тях третото класиране на вестфалци за финала в Шампионската лига.

Това стана, откакто отборът победи Пари Сен Жермен и на реванша с 1:0 и по този начин с общ резултат 2:0 си подпечата билета за „ Уембли “, където ще бъде разногласието за купата.

„ Неописуемо. След повече от 10 години още веднъж съм на край с Борусия. Усман (Дембеле) и Ашраф (Хакими) постановиха мощно движение и ние страдахме доста. Въпреки това, ние спечелихме мача, на следващия ден никой няма да пита по какъв начин. Това, което се брои, е, че Борусия Дортмунд още веднъж е на край. Никой не го е очаквал и по тази причина е необикновено “, съобщи щастливият Ройс след мача във френската столица, подпечатал първия край в ШЛ за Дортмунд от 2013 година насам, когато и самият Ройс взе участие в разногласието за трофея, изгубен от Байерн Мюнхен с 1:2.

Най-емблематичният състезател в сегашния състав на Борусия (Дортмунд) ще може да приключи дългогодишния си престой в клуба със спечелването на трофея в Шампионската лига в последния си мач с жълто-черната фланелка.

Преди пет дни той публично разгласи, че през лятото ще си тръгне от “Сигнал Идуна Парк ” като свободен сътрудник. Ето за какво идният край в ШЛ на “Уембли ” на 1 юни се обрисува да бъде последният за офанзивния футболист с екипа на обичания му клуб.

За него това ще бъде втори край в шампионата, като предходния също беше на именития лондонски стадион. Въпросният мач беше конфликтът с Байерн (Мюнхен) през 2013 година, когато баварците надвиха с 2:1. Тогава Ройс изигра 90 минути за своя отбор и даже направи асистенцията за изравнителното попадение на Илкай Гюндоган.

Сега ветеранът ще има опцията да си отмъсти на мюнхенци точно в английската столица, стига те да отстранят Реал Мадрид във втория полуфинал.

Бившият немски национал е младеж на Борусия и даже е роден в Дортмунд. Той стана част от мъжкия състав на клуба през 2012 година, когато беше притеглен от Борусия (Мьонхенгладбах).
Оттогава насам Ройс е изиграл 424 мача за “жълто-черните ”, в които има 168 гола и 128 асистенции. Така той е четвърти по дуели и втори по попадения в клубната история. Ройс е любим както на почитателите на BVB, по този начин и на последователите на останалите тимове не толкоз поради цялата тази статистика, колкото поради своите невзискателност, преданост и отдаденост към родния си клуб.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР