Близо трима на всеки четирима шотландци смятат, че ще бъдат

...
Близо трима на всеки четирима шотландци смятат, че ще бъдат
Коментари Харесай

Близо три четвърти от шотландците смятат, че Шотландия ще е по-добре без Обединеното кралство

Близо трима на всеки четирима шотландци считат, че ще бъдат по-добре отвън Обединеното кралство, демонстрира ново изследване на публичното мнение. Това се случва макар проблемите в последно време на първия министър на Шотландия Никола Стърджън, която счита да изиска нов референдум за самостоятелност по-късно през годината.

71% от интервюираните са декларирали, че Шотландия ще бъде по-добре, в случай че не е част от Обединеното кралство, а 53 на 100 са подкрепили приемането на самостоятелност. Проучването е направено сред 18 и 22 февруари от " Savanta ComRes ".

През ноември обаче в сходно изследване е регистриран по-висок брой от 58% в поддръжка на независимостта. COVID-19, Брекзит и политическото управление са ключът в определянето на настройките по въпроса, показват създателите на анкетата.

Първият министър и водач на Шотландската национална партия Никола Стърджън бе въвлечена през последните седмици в тежък спор с нейния предходник Алекс Салмънд, откакто бе открито, че следствието на държавното управление по делото против Салмънд за полово посягане не е било законно.

Появиха се даже претенции за оставка на Стърджън.

Проучването демонстрира още, че в Уелс към 39 % от популацията е за самостоятелност, което е най-високият %, регистриран до момента. 43% от населениeто на Северна Ирландия желае обединяване с Република Ирландия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР