Министерството на младежта и спорта оповести, че проблемът с участието

...
Министерството на младежта и спорта оповести, че проблемът с участието
Коментари Харесай

Проблемът с участието на българките щангисти в Париж 2024 има решение, обявиха от Министерството на спорта

Министерството на младежта и спорта оповести, че казусът с присъединяване на българските щангисти в Париж поради финансови отговорности към интернационалните организации ще бъде позволен. От централата прецизираха, че детайлности ще бъдат оповестени в допълнение.

Тримата щангисти с олимпийски квоти Карлос Насар, Божидар Андреев и Иван Димов ще бъдат изцяло обезпечени, защото нормативната уредба на ММС разрешава целево финансиране на състезатели с визи. Към момента планове са дали клубовете на двама от тримата състезатели, обявиха от ММС в прессъобщение до медиите.

От централата осведомиха, че Българската федерация по повдигане на тежести продължава да няма контракт за финансиране с Министерството на младежта и спорта. Причината са отговорности на централата към Националната организация за приходите и ММС.

" Редът за финансово подкрепяне изисква от претендентите да нямат обществени отговорности към страната, в случай че е позволено разсрочване или отлагане на отговорностите, както и да нямат неизпълнени отговорности към ММС по контракти, чийто период за осъществяване е изминал. Справка от 15 май в Национална агенция за приходите демонстрира, че БФВТ има отговорности към Национална агенция за приходите, а в ММС не е постъпвало съглашение от страна на федерацията за разсрочване или отлагане на отговорностите. Към днешна дата не са изплатени и средства в размер на 108 639 лева по съглашение за разсрочено заплащане с ММС, както и 4401.31 лева за наеми и консумативи. В края на 2023 година е назначена инспекция за цялостното положение на БФВТ и на документите за разходване на средства, предоставени от ММС за 2023 година Към момента е открита неусвоена сума в размер на 86 208,83 лева по предоставените доклади, която също следва да бъде възстановенa. Въпреки обстановката с федерацията, 20 клуба по повдигане на тежести са утвърдени за финансово подкрепяне по Програмата за развиване на спортните клубове за 2024, като следва подписването на договорите в най-кратък период. При встъпването си в служба министър Георги Глушков очерта измежду главните цели на ММС подсигуряването на българските спортни клубове и забавянето с разглеждането на планове към този момент е преодоляно ", написаха от Министерството на младежда и спорта.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР