Близката до Бойко Борисов бивша МВР министърка Румяна Бъчварова освобождава

...
Близката до Бойко Борисов бивша МВР министърка Румяна Бъчварова освобождава
Коментари Харесай

Румяна Бъчварова е аут: Израел изрита пионката на Бойко заради издънка

Близката до Бойко Борисов някогашна Министерство на вътрешните работи министърка Румяна Бъчварова освобождава посланическия пост в Израел и на нейно място за Тел Авив отпътува Славена Гергова поради издънка, която евреите не дали прошка.

Двата указа на президента – за освобождение и назначение – ще бъдат обнародвани през днешния ден в Държавен вестник.

Досегашната директорка на Дирекция „ Европейски въпроси “ в Министерството на външните работи и някогашна българска посланичка в Тунис Славена Гергова ще заеме поста в миг, когато името на предшественичката ѝ е забъркано в скандал в Израел.

Реклама

Смяната на Бъчварова, спрягана като рисково близка до настоящия началник на Народното събрание Росен Бъчваров, не е разследване от него. Тя беше оповестена при започване на април с претекст приключване на мандата, който тя извършва от 2019 година

През последната седмица израелски медии писаха, че Бъчварова – началничка на кабинета на някогашния министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов, а по-късно вицепремиер и вътрешен министър във втория му кабинет – е била остро подложена на критика, тъй като не е почела конференция за Холокоста и България, проведена на високо равнище в Израел.

Миналия петък информация по този въпрос разгласява Еврейската телеграфна организация (ЕТА) под заглавие „ Посланикът на България в Израел е подложен на критика за това, че е пропуснал конференция за историята на Холокоста “.

„ Българската посланичка в Израел не взе участие в конференция за историята на Холокоста в България предходната седмица, което съгласно уредниците демонстрира опитите на нейното държавно управление да потули тази история “ – написа ЕТА.

Говорител на посолството е коментирал пред организацията, че дипломат Румяна Бъчварова е получила покана да насочи приветствие към участниците в конференцията „ в последната минута “ и „ реши, че е добре диалозите и полемиките да останат на експертно историческо равнище без каквото и да било политическо наличие или присъединяване в тях “.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР