Благотворителната инициатива Елха на доброто“ в Областна администрация Бургас ще

...
Благотворителната инициатива Елха на доброто“ в Областна администрация Бургас ще
Коментари Харесай

Рекорден брой пакети отрупаха благотворителната елха в Областна администрация Бургас

Благотворителната самодейност " Елха на положителното “ в Областна администрация Бургас ще зарадва десетки деца от обществено слаби фамилиите, както и деца, настанени в приемни фамилии в навечерието на Коледа и Нова година в Бургаска област.

Кампанията на Областният координационен механизъм за деинституционализация на деца с поддръжката на Областна администрация Бургас се организира за шеста поредна година и е неотменна част от събитийния календар на институцията. Освен храна, памперси, дрешки и играчки за бебета и деца до 3-годишна възраст от фамилии за първи път тази година апелът беше и за дарове за деца до 18 години, настанени в приемни фамилии по плана " Приеми ме “.

" Това е най-успешната година за идеята на Областния координационен механизъм за деинституционализация. Доброто в хората не e заблуда. Отрупаната елха е благополучие и знак за добрина и щестрост. Благодаря на всички, които се включиха и тази година в идеята. За това, че направиха допустима Коледата на децата и фамилиите им в потребност. Благодаря на всички за щедростта, добрината и съпричастността. Благодаря ви за огромните сърца! “ – разяснява регионалният шеф проф. Мария Нейкова, която е и ръководител на ОКМД.

Над 500 пакета с играчки, книжки, нови облекла, памперси, обувки, козметика и хранителни артикули за децата се събраха за по-малко от 14 дни. В деня преди Бъдни вечер обществените служащи и районния координатор на " Надежда и домове за децата – клон България “ и експерти от плана " Приеми ме “ ще посетят всички деца в риск, с които през годината е работил Координационният механизъм и ще зарадват децата и фамилиите от всички общини на Бургаска област.

Председателят на Общинския съвет-Бургас проф. Севдалина Турманова, която е и основател на ОКМД дружно с " Надежда и домове за децата – клон България “  сподели, че акцията " Елха на положителното “ е разпознаваема към този момент измежду обществеността и е предстояща. " Щастлива съм, че в лицето на регионалния шеф проф. Нейкова има последователност и цялостна поддръжка в реализирането на акцията. Нека пребъде самодейността, с цел да греят от ден на ден усмивки върху детските личица, да внесем успокоение в домовете на нуждаещите си и ние, като общество, да сме обединени в това да вършим положително “ – сподели още проф. Турманова.

В благородната самодейност се включиха редица организации, учебни заведения, компании, жители и чиновници на Областна администрация Бургас. Адаптирани млека, памперси, бебешки каши и пюрета, облекла, играчки, книги, обувки, храна подариха и " Зонта клуб Бургас “, клуб " Жени в науката “, БЧК, женско съдружие " Самосъзнание “, Бургаски свободен университет, деца от бургаските учебни заведения ОУ " Васил Априлов “, ОУ " Елин Пелин “, фамилии и доста други

Щастие и вяра е когато деца оказват помощ на деца. Изключително благ жест е старанието и приятната изненада на учениците от ОУ " Васил Априлов “, които към дарителските пакети бяха добавили и приветствени картички, направени и надписани персонално от тях.

Областният шеф проф. Мария Нейкова, Неправителствени организации " Надежда и домове за децата – клон България “, обществените служащи от плана " Приеми ме “ благодарят на всеки един донор за това, че е отделил от времето си и е оставил под " Елхата на положителното “ парченце от своя позитивизъм и добрина и по този начин е дарил вяра.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР