Благотворителен базар и прожекции на късометражния филм Удавници“ ще се

...
Благотворителен базар и прожекции на късометражния филм Удавници“ ще се
Коментари Харесай

Да помогнем на 19-годишната Жани от Варна - благотворителен базар днес

Благотворителен базар и прожекции на късометражния филм „ Удавници “ ще се случат през днешния ден (1 ноември) сред 14.00 и 18.00 часа в постройката на Музея за нова история на Варна.

Инициативата е на екипа на лентата и други съидейници в акцията за набиране на средства за лекуването на 19-годишна онкоболна варненка. Младата жена се нуждае от незабавна интервенция и следващ престой в болница, за които са нужни 130 хиляди лв., научи Moreto.net.

По време на благотворителната самодейност през днешния ден ще има две прожекции на кино лентата от 15.00 и 17.00 часа, а през останалото време всеки искащ ще може да закупи нещо от базара, на които ще се оферират разнообразни творби на изкуството като картини, стихосбирки, фотографии и други. Артисти от разнообразни сфери ще са на място, с цел да показват персонално творчеството си.
През 2017 година Жани е оперирана от онкологично заболяване на яйчника, който след това е отхвърлен. Следва поредност от химиотерапии,които дават добър резултат, само че не за дълго. 2020 година болесттa oтново се завръща, единствено че в различен орган-далак, би трябвало да се отстрани - отстранява се. Всичко към този момент наподобява добре, до преди няколко дни, когато Жани е на профилактичен обзор в клиника в Истанбул, където при нуклеарно магнитен резонанс се открива съществуване на лезии в черния дроб. Необходимо е да се отстранят и то допустимо най-скоро.Заедно с тях ще се отстрани и левия яйчник и матката, тъй като там е първоизточника на заболяването.

Сумата за интервенция, един ден в интензивно поделение и шест нощувки в болничното заведение е 130 000 лева.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР