Крайно опасно е страстите на войната между Русия и Украйна

...
Крайно опасно е страстите на войната между Русия и Украйна
Коментари Харесай

Президентът Радев: Ако не се сложи край на войната, Украйна ще е демографски унищожена

Крайно рисково е пристрастеностите на войната сред Русия и Украйна да се разпалват и в Европа, а гласовете за мир да се посрещат с изстрели. Опитът за ликвидиране на европейски министър председател от радикализиран маниак поради поддръжката му за мира е индикативен за следствията от насажданите непоносимост към непознатото мнение и ненавист. Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти в отговор на въпрос за опита за ликвидиране на министър-председателя на Словакия Роберт Фицо.

Президентът дефинира като недопустимо в европейските общества да се насажда непоносимост към непознатия глас и ненавист и подсети, че от дълго време е предупреждавал за разрастването на войната.

„ Неприемливо е продължаването на войната и невъзможната победа над Русия да се показват като само вероятен излаз “, добави Румен Радев.
По думите му, за насаждането на ненавист в Европа са съдействали доста политици, партии и медии с представянето на всеки друг глас като " проруски ", което е освен извънредно незаслужено, само че води до тези отрицателни последици.

„ Всички кръвопролития стартират с милитаристки апели, които нямат място в Европа, и всеки опит пристрастеностите от войната и насилието да се придвижват тук не водят до нищо положително. За такива дейности би трябвало да се търси отговорност “, сподели президентът Радев.

Държавният глава още веднъж прикани за глас на разсъдъка и най-накрая за ефикасни дипломатически старания за мир и за привършване на войната в Украйна, а не за непрестанно наливане на оръжие. По думите му, без значение дали се доставя, или не въоръжение, изходът от военните дейности ще е подобен, само че разликата ще бъдат хиляди човешки жертви и опустошаването на Украйна, за чието възобновяване Европа ще би трябвало да помогне и заплати.

„ Ако не се постави завършек на тази война, Украйна ще е демографски унищожена и с изцяло унищожена инфраструктура, промишленост, производства. Това ще бъдат извънредно тежки последствия освен за Украйна, а за цяла Европа “, сподели Румен Радев и добави, че всеки ден от военния спор е гибелен.
„ Ние ще избираме на тези и на идващите избори сред войната и мира и всеки наш жител е задължен да си дава сметка за това “, съобщи президентът, запитан за отражението на опита за ликвидиране на Роберт Фицо върху вота.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР