Благодарение на завършващото тази седмица българско европредседателство останалите европейци са

...
Благодарение на завършващото тази седмица българско европредседателство останалите европейци са
Коментари Харесай

Лиляна Павлова: Благодарение на европредседателството европейците промениха отношението си към страната ни

Благодарение на завършващото тази седмица българско европредседателство останалите европейци са трансформирали отношението си към страната ни, стана ясно от доклада на министър Лиляна Павлова:

" Стереотипите, с които бяхме жигосани толкоз години, като бедна, корумпирана, страшна, те ни преоткриваха с всяко последващо идване във все по-позитивен триумф и като страна за туризъм, и като страна за бизнес, и като политически сътрудник. Всъщност България като една заключена страна безусловно се отключи пред тях като капацитет в стопанска система, в политика, в бизнес, туризъм, за всяко нещо успявахме да ги изненадаме. 50% от свършената работа е по какъв начин ще я покажеш. Явно това е нещо, което ни е куцало в годините обратно. Не сме показвали задоволително какво можем ".
Министър Павлова съобщи, че държавното управление е подбрало вярно целите на европредседателството ни и се е справило сполучливо в комплицираната геополитическа обстановка, включваща непрекъснат миграционен риск и Брекзита, а Западните Балкани ще бъдат неразделна част от европейското семейство.
Като триумф в тази тенденция министърът на външните работи Екатерина Захариева акцентира определянето на дата за начало на договаряния за присъединение с Македония и Албания. Министър Захариева показа защо са я поздравили по този мотив сътрудниците ѝ от останалите страни членки.

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Виолета Ашикова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР