Благодарение на напредъка на технологиите учените днес могат да наблюдават

...
Благодарение на напредъка на технологиите учените днес могат да наблюдават
Коментари Харесай

Мощно слънчево изригване застрашава Земята през следващия век!

Благодарение на напредъка на технологиите учените през днешния ден могат да следят непрестанно небесните тела в Слънчевата система и да предвиждат някои процеси, които предстоят.

Например слънчевите изригвания. Според астрофизиците има огромна възможност за мощно слънчево изригване през идващите 100 години, което ще заплаши планетата. Досега се смяташе, че такива изригвания се получават при по-млади и дейни звезди, само че в този момент тази визия е поправена с визията, че това може да се случи и на по-стари звезди, каквото е Слънцето.

Какво съставляват слънчевите изригвания?

Сливането на две или повече ядра генерира сила с голяма мощност и с помощта на нея Слънцето свети и излъчва топлота. Процесът е прочут като термоядрен синтез и при него тоновете плазма, електромагнитната сила и радиацията, които се получават, се отделят на повърхността на Слънцето. Колкото по-мощно е изригването, толкоз по-големи количества сила се излъчват от звездата.

Процес с голяма мощ би могъл да се окаже злополука за нашата планета съгласно учените. Такива събития се случват един път на няколко хиляди години и най-мощните от тях са забележими на стотици светлинни години от своя източник.

Как би се отразил подобен развой на Земята?

 Мощно слънчево изригване

Напълно несъмнено е, че най-силно ще пострада електрониката. Ще се нарушат сателитните и сателитни връзки, връзките ще се преустановят, а по-сложната електроника ще излезе от строя. Това ще донесе големи материални загуби и ще сковава живота за дълго време.

В резултат на изригванията на Слънцето се получават магнитните стихии, а те въздействат на здравето на индивида. Особено мощно аномалиите се отразяват на хронично болните и дребните деца, вероятни са тежки последствия за някои от тях.

Такива мощни изригвания са открити с помощта на телескопа Кеплер, който е основан, с цел да търси планети, сходни на нашата, намиращи се в орбита към огромни звезди. Установено е, че някои от тях за къси интервали от време стават изключително ярки. Това е разследване на изригванията.

Все още не може да се откри с акуратност по кое време такова изригване може да се случи на нашето небесно величие, само че човечеството би трябвало да бъде квалифицирано за него, с цел да се защищити сполучливо.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР