Бизнесът с фалшиви документи за бежанци и нелегални имигранти в

...
Бизнесът с фалшиви документи за бежанци и нелегални имигранти в
Коментари Харесай

Разследване: Сирийци си пазаруват фалшиви документи във фейсбук

Бизнесът с подправени документи за бежанци и незаконни имигранти в България процъфтява в обществените мрежи. Това сподели инспекция на Frognews.bg в специфични фейсбук групи, където фалшификаторите разгласяват без терзание своите предложения.
Такава е групата „ اللاجئين السوريين في بلغاريا бежанци в България „, която е затворена, т.е. би трябвало да бъдете утвърдени от админ, с цел да можете да виждате какво се разгласява в нея.

Веднъж влезнали обаче не съществува никакъв филтър към намерено противозаконните действия, които се популяризират. Обявите са на арабски и са ориентирани извънредно към сирийци в България.

Така да вземем за пример محمد تامر محمد (в превод Mohamed Tamer Mohamed) разгласява следният текст:

„ Предлагаме академични дипломи. Всички специалности. Цената варира съгласно избрана компетентност “.

Същият явно предлага и разработване на персонални документи и паспорти, най-малко това е видно от фотоси в профилът му в обществената мрежа.

Не липсват и разгласи за пряк трафик на хора. Така да вземем за пример потребителят Poken Pord, който е показал като свое местопребиваване Дубай, предлага да обезпечи пътешестване със аероплан от Турция до страна от Европейския съюз, като цените започвали от 6 000 евро и достигали до 9000 евро.

Друг търговец пък предлага издаване на шофьорски книжки, в това число и интернационалните такива.

Повечето от обявите даже имат оставени телефони за контакт, въпреки и не български номера. В някои категорично се показва, че цялата връзка протича във фейсбук.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР