Бизнесът към властта: Подновете преговорите с ГазпромДокато премиерът Кирил Петков

...
Бизнесът към властта: Подновете преговорите с ГазпромДокато премиерът Кирил Петков
Коментари Харесай

Нинова в акция. Замразява цената на газа

Бизнесът към властта: Подновете договарянията с " Газпром "
Докато министър председателят Кирил Петков с делегацията на ръководещата коалиция са в Украйна, с цел да обещаят военна помощ на Володимир Зеленски, Корнелия Нинова влезе в акция за забразяване на цените на газа.

Вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността се срещна с петте работодателски организации, които макар желанието на държавното управление да сложим завършек на съветския газ, се оповестиха за възобновяване на договарянията с " Газпром ".

" Работодателските организации упорстват да бъдат възобновени договарянията с „ Газпром ” и да се възобновят доставките на газ. Предлагаме до възобновяване на доставките – да се постави таван или да се замразят цените на газа на настоящата им стойност, Предлагаме оскъпяването, което ще пристигна от различните доставки да се поеме от страната. Трябва да бъдат удължени и обезщетенията за ток за бизнеса ”, съобщи Нинова на брифинг срещата.

„ От това, което се случва със прекъсването на доставките на газ, сме обезпокоени. Предлагаме да спасим българската национална стопанска система и промишленост, да запазим работните места на хората, да им осигурим прилични приходи и да предприемем ограничения, които да не помпат инфлацията, а да я понижават ”, акцентира Нинова
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР