Бизнесът е затруднен, поради ограниченията за влизане в странатаМного производствени

...
Бизнесът е затруднен, поради ограниченията за влизане в странатаМного производствени
Коментари Харесай

Китайски предприятия страдат от липса на чужди специалисти

Бизнесът е усложнен, заради рестриктивните мерки за влизане в страната

Много индустриални предприятия в Китай са подвластен от помощта на външни консултанти
(снимка: CC0 Public Domain)

Премахването на рестриктивните мерки за придвижване на жителите в избрани райони на Китай не реши казуса с трансграничното взаимоотношение. Много промишлени предприятия имат остра потребност от задгранични консултанти и не могат да вземат решение всички проблеми отдалечено.

Според обява на Nikkei Asian Review, редица индустриални предприятия в Китай са мощно подвластни от задгранични консултанти – главно от Япония и Съединените щати – за своите интервенции и разработки. Чуждите експерти към момента не могат да влязат в Китай, с цел да продължат нормалните си действия.

Например, водещият китайски производител на течнокристални панели BOE Technology Group беше заставен да отсрочи проектите си за разширение на индустриалните мощности за неопределен срок. Без наличието на японски инженери, китайските експерти не биха могли да завършат инсталирането и въвеждането в употреба на ново софтуерно съоръжение.

В края на март управляващите в Китай доста ограничиха притока на чужденци, което направи пътуването невероятно за доста задгранични експерти. Според прогнозите на специалисти, BOE ще създаде с една трета по-малко панели от в началото плануваните, защото не е в положение да разшири потенциала си.
още по тематиката
Очаква се международното произвеждане на тв приемници да намалее с 4% до края на годината. По принцип това не е толкоз сериозно, защото търсенето на потребителска електроника пада в разгара на пандемията от ковид и надали ще се възвърне до края на годината.

Samsung Electronics също може да пострада, заради рестриктивните мерки за влизане на чужденци в Китай. Миналия месец корейска компания започва нов цех за произвеждане на чипове памет и се очакваше японски експерти да дойдат в страната, с цел да й оказват помощ в настройката на софтуерно съоръжение, само че в този момент това не е допустимо.

Китайският производител на полупроводници Tsinghua Unigroup пък няма да получи в точния момент доставката на литографско съоръжение ASML от Холандия.

Японски производители страдат от закъснение на доставките на съставни елементи, създадени в Китай. Panasonic беше принудена да спре продажбата на избрани модели преносими компютри, а Nikon отсрочи дебюта на цифровия фотоапарат D6 за идващия месец, заради проблеми с доставката на съставни елементи от Китай.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР