Бизнес форумът "Три морета" в област "Иновации" бе открит от

...
Бизнес форумът "Три морета" в област "Иновации" бе открит от
Коментари Харесай

Караниколов: Нашият регион е важен център за много европейски производства

Бизнес форумът "Три морета " в област "Иновации " бе открит от министъра на стопанската система Емил Караниколов. По време на събитието той означи, че провокациите, пред които е изправен районът, който се простира сред Балтийско, Черно и Адриатическо море, изискват дейна работа и взаимни политики по-близки до ежедневните проблеми на бизнесмените и откривателите.

Министър Караниколов уточни, че в случай че нововъведенията бъдат употребявани и ръководени интелигентно, новите технологии имат капацитета да донесат обилни обществени, стопански и екологични изгоди. Той акцентира също по този начин, че иновационната политика се намира в решителен миг за бъдещето на континента и на стопанските системи на страните, по тази причина е належащо да развиваме новаторския си капацитет и да подобряваме свързаността сред страните чрез създаване на инфраструктура, включваща най-новите цифрови технологии и човешкия капитал.

"Нашият район през последните години резервира темпове на напредък на стопанската система над световните равнища и е значим център за доста европейски производства. Затова от изключителна значимост е запазването водещата роля на политиките за нововъведенията и технологиите. Това ще подкрепи стопанската система в района да бъде конкурентна и да резервира позиции измежду другите европейски страни, " уточни Караниколов, представен от пресцентъра на Министерство на стопанската система.

Форумът, който се организира в Любляна, Република Словения, е част от четвъртата Среща на върха на държавите-участнички в самодейността "Три морета ". Целта на тази самодейност е да подтиква по-бързото развиване на района сред Балтийско, Черно и Адриатическо море. Идеята е това да се реализира посредством ангажираност на високо ниво с акцент върху инфраструктурата, енергетиката и цифровата съгласуваност. Участие в събитието взеха 16 български компании.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР