Бившият заместник-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов с остра критика към

...
Бившият заместник-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов с остра критика към
Коментари Харесай

Цветанов: Правителството обещава, но не изпълнява

Бившият заместник-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов с остра рецензия към кабинета. В уеб страницата на “Републиканци за България” той дава образец за това по какъв начин преди две години ръководещите са дали обещание помощ на село Гърмен, само че не са създали нищо от това, което са споделили, че ще бъде сторено. Този вид държание политикът дефинира като неуспех.

Публикуваме, без редакторска интервенция, целият текст на Цветан Цветанов:

Вчера поданици на с. Скребатно, община Гърмен се обърнаха към премиера Бойко Борисов по отношение на неизпълнено към тях заричане. През януари 2019 година в резултат на пожар изгаря публичната постройка на селото, в която се обитават читалище, библиотека, пенсионерски клуб, кметство, здравна работа и други частни обекти. Месец по-късно, с изказване по медиите са обещани средства от Комисията по бедствия и повреди за възобновяване на постройката, само че през днешния ден, две години по-късно, такива към момента не са отпуснати.

В моите очи сходно държание на институциите е неприемливо. То е образец за провалената политика на кабинета. Поводът за писмото на жителите на с. Скребатно към Бойко Борисов обаче е различен – скорошното посещаване на министър-председателя в с. Рибново. Там той за следващ път се опита да разсее основателните подозрения на обществото, че работи в синхрон с върхушката на Движение за права и свободи и отстоява ползите на техните феодали по места. Направи го в обичайния си жанр – до момента в който обявяваше, че е обезпечил средствата, нужни за разширението на локалното учебно заведение „ Йордан Йовков “.

Противно на премиера, постоянно съм вярвал, че построяването на учебно заведение се прави в отговор на потребностите на хората, а не поради нуждата от лъчение на видео във Facebook. Вероятно, той не знае, че ремонтът на въпросното учебно заведение стартира без доста звук през 2017г. като самодейността за него беше моя и на тогавашния президент Росен Плевнелиев. Вследствие на взаимните ни старания и на кореспонденцията, която след това реализирах с шефа на учебното заведение Манчо Джуркин, постигнахме забележими резултати – разширение и модернизиране на учебното заведение, което беше осъществено на стадии.

Благодарение на сходни начинания и на дейната ни работа с хората по места, през годините успяхме да спечелим доверието на доста от жителите на смесените региони. Разбихме монопола на Движение за права и свободи в техните замъци. Подкрепяхме всяка политика, която беше ориентирана към подобряването на изискванията на живот. Спазвахме елементарни правила – уважавахме хората, в никакъв случай не ги деляхме съгласно техния етнос или вяра. И в никакъв случай не ги предавахме. До локалните избори през 2019г…

Истината е, че тогава по отношение на доста от претендентите и гласоподавателите на ГЕРБ в тези региони беше осъществено тежко изменничество. Предадени бяха голям брой структури в цели области – Разград, Шумен, Кърджали, Смолян... Към тях би трябвало да прибавим и случилото се в община Гурково. На тези избори Борисов и Движение за права и свободи действаха като едно цяло. Много от решенията за така наречен Делиорман постановяваха многократни срещи сред представители на Движение за права и свободи, премиера и привикването на посетители – кметове от района, с цел да им се слагат дилемите и да се сведе до тях сделката, която е направена. В този миг забележимите резултати бързо отстъпиха мястото си на невидимите зависимости.

Не мога да си обясня за какво държавното управление не е изпълнило обещанието си към жителите на с. Скребатно. Не разбирам и логиката, съгласно която министър председателят счита, че отпущането на пари от бюджета за разширението на учебното заведение в Рибново анулира резултата от съзнателния избор, който направи тогава. Защото симбиозата му с Движение за права и свободи не се крие в отпуснатите пари за ремонт, а в тайните сделки с техните феодали. По време на локалният избор през 2019г. Борисов направи своя честен избор. Той се отхвърли от политиката на забележимите резултати и пое по пътя на невидимите зависимости.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР