Бившият треньор на ЦСКА Александър Станков не крие пристрастията си

...
Бившият треньор на ЦСКА Александър Станков не крие пристрастията си
Коментари Харесай

Александър Станков: ЦСКА иска само разрешение за строеж, а Левски милиони от държавата

Бившият треньор на ЦСКА Александър Станков не крие пристрастията си и постоянно следи от близко процесите в Борисовата градина. Той приказва по тематики, които вълнуват " армейските " последователи.

Ето какво сподели експертът за " Тема спорт ".

Г-н Станков, в последните дни главната тематика, обвързвана с ЦСКА, е към построяването на стадион " Българска войска ". Оптимист ли сте, че макар позитивните сигнали това ще се случи в близко бъдеще?
- Да, несъмнено в този момент съм надалеч по-голям оптимист, в сравнение с бях в предишното, когато въпросът със стадиона излизаше на напред във времето. Знаете, че в предходни години на обществеността бяха показани не един и два макета, бяха дадени доста обещания, само че в последна сметка не се стигна до нищо действително. Според мен повода бе, че нямаше задоволително воля и предпочитание от отсрещната страна това да се случи. Сега, като последовател на ЦСКА, аз имам вяра и съм окуражен, тъй като познавам чудесно и новия министър, който се е потвърдил в моите очи, че не обича да хвърля празни приказки в пространството. Виждам, че и притежателите на ЦСКА са подготвени и въодушевени да изградят дома, който заслужава най-успешният български клуб. Проблемът е, че незабавно след диалозите, които бяха обществени и открити, се появиха хора, които започнаха да недоволстват. Те обаче не помнят една значима детайлност - ЦСКА желае единствено и само позволение за строителни действия, а другите желаят пари и милиони от страната. Нека да се прави разлика сред тези две основни неща.

Но като че ли в еуфорията, в случай че мога по този начин да се изразя, към стадиона някак си се губи тематиката за купата...
- Не, никога, само че стадионът е доста по-голям и това е генералната тематика. В момента " Българска войска " е в извънредно неприятно положение и е срамно ЦСКА да разполага със стадион в този му тип. Ако в този момент се съсредоточим върху купата, а не мислим за стадиона, ще приличаме на тези, които нямат два лв. в джоба си, само че карат мерцедеси на лизинг и след една година им ги взимат, тъй като нямат опция да ги заплащат. ЦСКА първо би трябвало да построи дома си, инфраструктурата си и по-късно купата ще пристигна, няма къде да избяга. Тя няма по какъв начин да не е на дневен ред в Борисовата градина. Първото място и борбата за него е залегнало в ДНК-то на нашия клуб, това даже не е нужно да се разяснява.

Преди време си пожелахте бразилец в състава и в този момент това ваше предпочитание се сбъдва, откакто клубът разгласи първото си ново попълнение през зимната пауза...
- (Смее се.) Явно на " Армията " ме слушат, когато приказвам. Да, споделих го и държа на думите си - на ЦСКА му би трябвало гореща, южняшка кръв. Тези футболисти и особено бразилците носят настроението и пристрастеността в играта, придават един друг образ.

От какви попълнения още се нуждае ЦСКА?
- Необходима е опция на Брадли Мазику, за който стана ясно, че към момента не е подписал нов контракт. Вярвам, че се търси и разиграващ халф, тъй като има сериозна потребност от подобен. През есента с тези функционалности бе претрупан Греъм Кери, само че това бе нова позиция за него и той не е типичният футболист, който да свърши работата зад нападателя. Въпреки това Кери се оправи добре, само че с оглед персоналните проблеми, които има сега, управлението би трябвало да направи всичко допустимо да притегли първокласен футболист за този пост.

Лудогорец като че ли още веднъж работи по-бързо на трансферния пазар и взима футболисти от по-високо равнище?
- Привидно е по този начин, само че времето ще покаже кой си е приключил по-добре работата. Най-важното е да се намерят верните хора. От долните дивизии също могат да се открият положителни трансферни попадения. В Разград могат да си разрешат да вадят съществени суми, а алените очевидно не към този миг, тъй като имат други цели, за които говорихме доскоро. Но виждате, че макар че Лудогорец нямат процедура да взимат играчи без трансферни суми, то напоследък не им се получават нещата със селекцията. Точно по тази причина споделям, че е значимо не какви пари ще се извадят, а да се намерят верните хора.

Не се ли бави с една концепция селекцията в ЦСКА?
- Със сигурност Стойчо Младенов желае от дълго време да разполага с новите играчи, само че от време на време събитията не разрешават. По-важно е да се притегли състезател, който да свърши работа, а може да пристигна и малко по-късно. Надявам се новите да дойдат в положително положение, бързо да се приспособяват и да свикнат както с ситуацията, по този начин и с условията на треньора, с цел да могат да бъдат оптимално потребни и ефикасни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР