Корупционните разкрития по върховете на МВР правят пълноправното ни членство

...
Корупционните разкрития по върховете на МВР правят пълноправното ни членство
Коментари Харесай

Петър Витанов: България е боледуващият човек на Европа

Корупционните разкрития по върховете на Министерство на вътрешните работи вършат пълноправното ни участие в Шенген невероятно. Ежедневните кавги отблъскват гласоподавателите и ще гласоподават единствено партийните ядра. Борбата с корупцията не би трябвало да е предизборно мероприятие. Това разяснява евродепутатът Петър Витанов пред „ Денят ON AIR ". Миналата седмица той заяви, че няма да се кандидатира на идните избори.

„ Водих диалози с представителите на разнообразни политически партии и отхвърлих, тъй като мисля, че политика може да се прави и от друго място, друго от Европейския парламент или Народното събрание. Оставам зает публично и политически. Исках да се запазя в миг, в който имаме безспорен разпад на политическите партии. Аз числя се към левия политически набор и в този момент, когато виждам това разслояване, ми е болно ", стимулира се Петър Витанов.

„ Симпатизирам на Ваня Григорова, имам другари в Левицата, както и такива в Българска социалистическа партия. Много е мъчно да се гледа насипното положение на лявото. Надявам се и трите партии да влязат в Парламента, с цел да имат левите хора в България, над един милион, свое посланичество ", добави социалистът.

По мотив оповестеното „ ляво обединяване " от Корнелия Нинова на 1-и май, Петър Витанов е на мнение, че то освен е закъсняло, само че и няма да се състои, тъй като е минал даже срокът за партийни регистрации за изборите.
„ Нинова трансформира Българска социалистическа партия в едно еднолично сдружение, приватизирано и ще му види сметката. Третият мандат ще доприключи партията. Ако същото управление продължи да ръководи Българска социалистическа партия, тя няма да съществува след 5 години ", предвижда той.

Евродепутатът обърна внимание, че в листите към този момент има депутати, които имат 12 години в Народно събрание, което предвещава, че няма какво да спре Нинова да се канндидатира за трети мандат, макар уставните ограничавания за това.

„ Пет, шест избора в границите на няколко години демонстрират, че България е боледуващият човек на Европа. Няма по какъв начин това да има позитивен отзив. Последиците ще са стопански и обществени, тъй като няма да вземем парите по Плана за възобновяване и резистентност, както и политически - Шенген и Еврозоната ще почакат. Съмненията за корупция по високите етажи на Министерство на вътрешните работи имат отрицателен отзив. Как чакаме някой да ни се довери, когато вижда системи, проядени от корупция. Ние сме подвластни от нашите сътрудници и при такива сигнали, не чакам положителни резултати ", сподели още Петър Витанов.

Случващото се отблъсква гласоподаватели, който остава с убеждението, че всички политици са „ маскари ", счита още той.

„ Печелят тези с твърдите ядра, с купения или корпоративния избор. Ще завоюват партиите от Сглобката, като ПП-ДБ ще понесе тежки вреди поради неспазените си обещания ", сподели още Витанов.

Една от причинита за „ разглобяването на Сглобката " беше невъзможността да разделят тези органи, които се употребяват за политическа и икономическа бухалка.

„ Скандалите ще бъдат заметени евентуално след изборите. А би трябвало да има съществени дейности против политическата корупция в България ", съобщи Витанов и подсети, че няма нито един наказан политик.

По мотив наклонността евроскептични партии да влязат в Екологичен потенциал Петър Витанов разяснява:

" Те въплъщават вижданията на своите гласоподаватели. Съвсем естествено е настроенията в националните страни да се придвижват на европейско равнище. На мен ми се желае обаче тези евроскептици да нямат деструктивна роля, а да се стремят да преглеждат Европа като общия ни дом. Хубаво е да се съхраняват памет и традиция, само че за положително или неприятно имаме общ път единствено дружно ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР