Бившият старши треньор на ЦСКА Георги Василев сподели мнението си

...
Бившият старши треньор на ЦСКА Георги Василев сподели мнението си
Коментари Харесай

Гочето: В ЦСКА най-накрая се работи правилно по селекцията

Бившият старши треньор на ЦСКА Георги Василев показа мнението си за протичащото се на “Армията”. Ето какво показа Гочето пред “Тема Спорт”:

" ЦСКА подхожда вярно във връзка с селекцията най-малко при започване на летния трансферен прозорец. Най-вече, тъй като армейците разполагат и с количество, и с качество в състава си още от предишния сезон. Позитивно е, че от основните фигури няма напускащи към този момент. ЦСКА има кадровия капацитет и тези футболисти към този момент набраха скорост и обиграност, тъй като множеството от тях играха дружно през цялата година. На алените не им беше нужно да притеглят доста нови. Трябва им по-скоро рационализиране на стила и изчистване на игровия образ. В отбора се вкара и задоволително самочувствие. Тази политика на ЦСКА е вярна.

Отборът има ядро, има го гръбнака. А упоритостите са ясни - шампионска купа. Ясно е, че конкуренцията в лицето на Лудогорец е огромна както постоянно, само че без да ставам оракул, считам, че този сезон борбата за златните медали ще е извънредно яростна. А и когато градиш нещо съществено и искаш да си на върха, би трябвало от време на време да се примиряваш с финансовите ползи и да си запазиш най-важните хора в отбора. Ясно е, че при такива огромни инвестиции би трябвало и да се " избиват " парите, само че когато се гони огромната шампионска цел, всеки един подробност, който се наруши, след това има потребност от още време да се подменя, напасва и усъвършенства. На " Армията " би трябвало да са деликатни в това отношение.

Тримата новопривлечени досега играчи - Йоан Баи, Жуниор Нзила и Хамза Чатакович, са изцяло непознати за футболната общност у нас. За французина Баи направи усещане, че е блеснал за купата против Марсилия. Но да се дава в този момент оценка за тях ще е неправилно. Спортно-техническият и скаутски екип на ЦСКА обаче сигурно са ги проучили добре, с цел да ги привлекат - и като качества, и като финансов капацитет. Видели са нещо в тях, което да развият и да паснат на отбора.

Относно петимата, които напуснаха тима - Енрике ми харесваше, само че там са други аргументите за раздялата. През пролетта направи мощни мачове, изключително против Лудогорец за купата беше в основата на триумфа. След претърпените травми в този момент таман се стабилизира и като че ли набираше скорост и стартира да се утвърждава и си потегли. Надали повода е спортно-техническа, а по-скоро финансови разминавания. Кейта избухваше, затихваше, дълго отсъстваше, само че на поста му има задоволително други възможности. Пеняранда сподели, че е нелош футболист, само че и той отсъстваше постоянно, а и двамата със Синклеър бяха чартърен, тъй че няма защо да се съжалява при тях - имат задоволително заместници. Занев изпълняваше добре отговорностите си на капитан, влагаше се на най-много в мачовете, само че равнището на ЦСКА се подвигна и пристигна миг, в който той трябваше да потърси друго развиване - в неговия случай в среда, по-близка до него, каквито са Благоевград и Пирин.

За жребия в Лигата на конференциите - Лиепая или Струга, към този момент не може да се подценява никой и нито латвийците, нито северномакедонците могат да бъдат оповестени за елементарен съперник. Ако методът на ЦСКА е сериозен, ще ги отстраняват, само че към момента на ухото си имат обецата от малтийския Сиренс предишното лято. Място за подценяване няма, само че въпреки всичко са изцяло преодолими и е разумно армейците да продължат напред. Форматът в два мача на разменено посещение също е плюс за по-класния тим.

Началото в efbet Лига също ще е забавно - в първия кръг ще продължи нескончаемото противоборство с 1948, след това идва тежка аудиенция в Кърджали на Арда, а в третия е отличният миг да се свери часовникът против огромния конкурент Лудогорец ", съобщи именитият ментор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР