Бившият шеф на израелските служби МОСАД генерал Дани Ятом и

...
Бившият шеф на израелските служби МОСАД генерал Дани Ятом и
Коментари Харесай

СПЕШНО: Бивш шеф на МОСАД пое пиара на Nexo срещу $1 милион

Бившият началник на израелските служби МОСАД военачалник Дани Ятом и учредената от него компания за спешен пиар C.I.Y. GLOBAL са били наети по неотложност от Nexo след експлоадирането на аферата с основаното у нас, само че опериращо по целия свят сдружение за покупко-продажба на криптовалута, заяви „ Уикенд “.

През последната седмица от Nexo контраатакуваха гневно българската прокуратура и оповестиха, че ще водят дело за 1 милиард $ поради нанесени големи репутационни и финансови вреди над сдружението. От Nexo настояват, че най-тежкото обвиняване против тях е за финансиране на тероризъм, което нямало по какъв начин да бъде потвърдено от държавното обвиняване.

Кризисният пиар в отбрана на Nexo протича главно в обществените мрежи и в малките екрани, като босът на компанията Антони Тренчев получи ефирно време по едно и също време и при Светлослав Иванов, и при Лора Крумова, без обаче да дава отговор на съответни въпроси на водещите и изрично заобикаляйки тематиката за неналичието на лиценз на Nexo в Съединени американски щати и прогонването на компанията от американския пазар. На 19 януари от Би Ти Ви сложиха като първа вест в централната си осведомителна емисия „ Историческо съглашение на Nexo в Съединени американски щати “ – заглавие, подадено от пиар отдела на компанията и внушаващо оневиняването на така наречен „ криптобанка ”, което мощно се разминава с обективната действителност.

Наемането на израелската компания за спешен пиар обаче е следващото доказателство за постоянна и трайна връзка сред Nexo и „ Продължаваме промяната “. Евреите от C.I.Y. GLOBAL управляват политическите акции на партията на Кирил Петков и Асен Василев от година и половина насам.

Реклама

Пиар специалисти разпознават стила на евреите и от видеоклипчето с позицията на Nexo, което се върти стремително в обществените мрежи и в музикалните платформи от седмица насам.

„ Гласът зад кадър във видеото на Nexo е същия от предизборните клипчета на „ Продължаваме промяната “, а стилът и внушението са идентични – оклеветяване на съперника посредством повторение на думички като „ кражба “, „ корупция “ и „ правдивост “, твърди експерт в областта на спешния пиар.

Предполага се, че израелската компания, благосъстоятелност на някогашния военачалник от МОСАД Дани Ятом, е наета с посредничеството на бащата на един от притежателите на Nexo Калин Методиев, който беше задържан на 12 януари в София и за който се появиха клюки, че е приел ролята на предпазен очевидец в следствието против криптобанката.

Както „ Уикенд “ първи писа, бащата на Калин Методиев, който във вторник беше пуснат от съда дружно с другия арестуван началник в Nexo Траян Николов против парични гаранции от по 100 000 лв., е почетния консул на Израел във Варна доктор Красимир Методиев. Смята се, че контрактът сред Nexo и компанията за спешен пиар на военачалник Дани Ятом, е на стойност от $1 млн.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР