Бившият президент и военен лидер на Пакистан Первез Мушараф беше

...
Бившият президент и военен лидер на Пакистан Первез Мушараф беше
Коментари Харесай

Осъдиха на смърт бившия президент и военен лидер на Пакистан

Бившият президент и боен водач на Пакистан Первез Мушараф беше наказан на гибел по дело за държавна измяна, което се води против него от 2013 година Обвинението е поради прекратяване на конституцията през 2007 година, когато ген. Мушараф вкарва изключително състояние в страната и разпорежда да бъдат задържани членовете на Върховния съд. Той е първият държавен глава на Пакистан, наказан поради прекратяване на конституцията.

 © БГНЕС
Первез Мушараф е роден на 10 август 1943 година в Делхи. От 1998 година е шеф на щаба на сухопътните войски на пакистанската войска.

През 1999 година завзема властта посредством боен прелом, суспендира на два пъти конституцията и афишира изключително състояние в страната.

На 20 юни 2001 година се самообявява за президент на Пакистан и извършва тази функционалност до 2008 година

Первез Мушараф е разследван по четири обвинявания от 2007 година насам, в това число и за присъединяване в убийството на неговия политически съперник Беназир Бхуто.

В момента Мушараф е в Дубай, откакто през 2016 година му е позволено да напусне страната за лекуване. Според следствието, някогашният държавен глава се укрива там от правораздаването.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР