Бившият пилот на Минарди, Мидланд и Спайкър Кристиан Алберс разкритикува

...
Бившият пилот на Минарди, Мидланд и Спайкър Кристиан Алберс разкритикува
Коментари Харесай

Бивш пилот във Формула 1 с остра критика към Маси: Некомпетентен е!

Бившият водач на Минарди, Мидланд и Спайкър Кристиан Алберс разкритикува спортния шеф във Формула 1 Майкъл Маси, като го дефинира като „ незапознат “.

По думите на нидерландеца непостоянството в решенията на Маси в хода на сезон 2021 е оставило неприятен привкус в устите на всички почитатели на спорта. Алберс въпреки всичко сподели, че и ФИА носи виновност за развоя на събитията в хода на предходната акция, като Маси е единствено част от казуса.

„ Маси наподобява е нерешителен по време на надпреварите. Понякога взима доста объркващи решения. Сега фокусът е върху финала в Абу Даби. Той изигра решителна роля в него, а ние не желаеме това, тъй като шампионатът би трябвало да се реши по почтен метод. Затова разбирам за какво Mercedes и Хамилтън се усещат ограбени “, сподели Алберс пред De Telegraaf.

„ Нека да бъде почтени, в случай че функциите бяха разменени, Red Bull или всеки различен тим щеше да се държи по същия метод. Не беше ли точно шефът на Red Bull Кристиан Хорнер този, който подлагаше на критика Маси след предпоследното съревнование в Саудитска Арабия?

„ В Абу Даби грешката на Маси беше, че позволи единствено на петте коли сред Макс и Люис да изпреварят автомобила за сигурност, което не е изцяло съгласно разпоредбите. ФИА ще би трябвало да проверява освен последния кръг, а и целия шампионат, тъй като имаше доста непостоянни решения “, добави нидерландецът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР